Od posljednjeg međusobnog duela, Belgijanci su odigrali 15, a naši reprezentativci 13 utakmica

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u petak (7. oktobra) igrati susret drugog kola kvalifikacija za SP protiv Belgije u Briselu.

Ovo će biti sedmi međusobni duel ove dvije reprezentacije, a posljednji je odigran 3. septembra 2015. godine u okviru kvalifiakcija za EP u Briselu, kada je Belgija pobijedila rezultatom 3:1.

Od te utakmice, Belgijanci su odigrali 15 susreta te ostvarili 10 pobjeda,  jedan remi te četiri poraza uz gol razliku 30:16.

Bivši selektor Marc Wilmots je vodio Belgijance u 13 mečeva, dok je Roberto Martinez bio na klupi našeg narednog protivnika u posljednje dvije utakmice protiv Španije (0:2, prijateljska) te Kipra (3:0, kvalifikacije).

S druge strane, naš nacionalni tim je od meča u Briselu, odigrao 11 susreta, ostvario sedam pobjeda, dva remija te dva poraza uz gol razliku 23:11.

Zanimljivo da izabranici Mehmeda Baždarevića od zadnjih 11 mečeva, nisu postigli gol samo protiv Republike Irske u revanšu baraža za Europsko prvenstvo.

Naša selekcija ima pozitivan skor u utakmicama sa Belgijom (tri pobjede, remi i dva poraza) i nadamo se da će tako i ostati nakon duela u petak.

(Reprezentacija.ba)