Bh. reprezentativci će večeras obaviti prvi trening pred duel sa Belgijom 

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine pristižu u hotel “Dolce La Hulpe” u La Hulpeu, malom mjestu udaljenom 20 kilometara od Brisela, gdje će danas početi pripreme za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018, koju će u petak odigrati protiv Belgije, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom poslijepodnevnih sati u bazu popularnih Zmajeva došli su golman Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, te igrači Edin Višća, Edin Cocalić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović… Sve ih je kapitenski sa osmijehom na licu i uz dobrodošlicu dočekivao Edin Džeko.

Najveće oduševljenje među saigračima izazvao je Vedad Ibišević, kojem su svi trčali u zagrljaj i čestitali rođenje kćerke.

Sudeći prema prvim utiscima, među bh. reprezentativci vlada odlična atmosfera i optimizam pred jedan od derbija u grupi H, sudar pretendenata na prvu poziciju i plasman na Mundijal.

Prvi trening dio igrača obavit će večeras od 17:30 sati u obližnjem mjestu Overijseu, dok će ostali biti na rekuperaciji i rekreaciji u obližnjoj park šumi u blizini hotela gdje će voziti bicikle.

Do sada se na povredu žalio samo Ognjen Vranješ, ali se doktori nacionalnog tima BiH Reuf Karabeg i Adnan Hadžimuratović nadaju da će sa stoperom ruskog Tomska sve biti uredu i da će selektor Mehmed Baždarević moći računati na njega u meču sa “crvenim đavolima”.

Ekipa će biti kompletirana sutra do 12 sati, kada će u La Hulpe stići opravdano odsutni Milan Đurić i Toni Šunjić. U stručnom štabu očekuju da će do srijede svi biti fit i u puno trenažnom procesu, te da će spremni dočekati utakmicu.

Fudbalski reprezentativci BiH pripremaju se u odličnim uslovima na istom mjestu kao prošle godine pred susret sa Belgijom (1:3) u kvalifikacijama za EURO 2016. Jedina novost u odnosu na prošlu godinu je što dan uoči utakmice neće mijenjati hotel i ići u Brisel, već će na utakmicu na stadion “King Baudouin” ići iz La Hulpea.

Meč Belgija – BiH igra se u petak, 7. oktobra, sa početkom u 20:45 sati. Sudit će ga jedan od najboljih evropskih arbitara Martin Atkinson iz Engleske, prenosi Anadolu Agency (AA).


(Reprezentacija.ba)