Ibišević i Lulić govorili o predstojećoj utakmici s Estonijom

Bh. reprezentativci danas su doputovali u Zenicu, gdje će obaviti drugi dio priprema za kvalifikacionu utakmicu s Estonijom.

Tim povodom upriličena je press konferencija, na kojoj su se medijima obratili Vedad Ibišević i Senad Lulić.

“Zadovoljni smo prvim dijelom priprema. Drago nam je što smo došli ovdje, kako bi rekli da se uozbiljimo, pred utakmicu koja je vrlo bitna za početak kvalifikacija. Znamo svi kako je bilo prošle kvalifikacije, stoga je cilj svima jasan, što ozbiljnije shvatiti protivnika i upisati pobjedu”, istakao je Ibišević, rekavši i kako su tri boda iz ovog meča vrlo važna za samopuzdanje.

“Veoma je bitno startati pobjedom, prije svega za samopozdanje i pozitivnu energiju, koje fali u posljednje vrijeme zbog neuspjeha u prošlim kvalifikacijama”.

Ibišević je prokomentarisao i sve izvjesniji izostanak kapitena Estonije Ragnara Klavana, koji je povrijeđen.

“To je jedan od njihovih najboljih igrača, poznajem ga iz Bundeslige. No, njegov izostanak ne treba da nas zavarava, moramo gledati samo sebe i biti spremni na svaku situaciju”.

I Lulić je bio sličnog mišljenja kao i njegov reprezentativni kolega.

“Ne smije nam se ponoviti početak prošlih kvalifikacija. Najbitnije je krenuti pobjedom u ovaj kvalifikacioni ciklus, a zalaganja i borbenosti neće izostati. Danas nema laganih protivnika, ali ukoliko damo svoj maksimum, vjerujem da ćemo doći do pobjede”, rekao je Lulić.

Lulić se osvrnuo i na neigranje povrijeđenog Bešića.

“Normalno da je teže kada vam fale neki igrači. Bešić je odličan mladi igrač s iskustvom u ovakvim utakmicama. Međutim, mi smo uvijek imali kvalitet i adekvatne zamjene”.

 

(Reprezentacija.ba)