Nova povreda zadesila reprezentaciju BiH

Nakon što su zbog povreda za današnje finale Kirin Kupa otpali Kolašinac i Krunić, a zbog kartona Vranješ, danas im se pridružio i Anel Hadžić koji će zbog povrede zadnje lože propustiti meč protiv Japana.

– Zbog povrede zadnje lože danas neću moći igrati protiv Japana. Momcima želim puno sreće i da obraduju naše navijače! – poručio je Anel Hadžić koji bolove osjeća već dva dana.

Baždarević je tako uoči finala ostao sa 17 igrača na raspolaganju:

Golmani: Pirić, Šehić,

Odbrana: Šunjić, Cocalić, Kosorić, Bekić, M. Sušić,

Vezni red: Hajrović, Medunjanin, Duljević, Grahovac, Vrančić, Arežina, Kožulj, Stevanović,

Napad: Đurić i Hodžić.

Previše prostora za alternative nema, pa će Meša vjerovatno na teren izvesti sastav formacijski sličan onome protiv Danske, ali u kojem će Vranješa, Kolašinca i Hadžića zamijeniti Mateo Sušić, Almir Bekić i Mario Vrančić.

SASTAV 1

Postoji mogućnost i da Meša od prve minute protiv Japana izvede formaciju koja je u drugom poluvremenu razbila Dansku, onu sa dva napadača, te bi u tom slučaju od prve minute u vrhu gledali Đurića i Hodžića, a vezni red bi bio uskraćen za jednog igrača, vjerovatno Grahovca. Obzirom da je u polufinalu Kirin Kupa Japan razbio Bugarsku visokim presingom, upitno je koliko je Baždarević spreman rizikovati sa otvorenijom formacijom.

SASTAV 2

Ukoliko bude u prilici Baždarević priliku želi dati svim pozvanim igračima, a navijačima će posebno biti zanimljivo vidjeti talentovanog Kožulja koji bi mogao uskočiti u vezni red. Od svih pozvanih igrača nastup još samo nemaju stoper Kosorić i vezni igrač Arežina.

Protiv Danske i Španije najviše smo problema imali sa visokim loptama i prekidima, što protiv Japana ne bi trebao biti slučaj, ali s druge strane protiv sebe ćemo imati jednu jako dobro organizovanu i motivisanu ekipu, sa puno brzih i disciplinovanih igrača, tako da će za eventualan dobar rezultat biti potrebno maksimalno zalaganje tokom cijelog meča.

Sretno Mešini ratnici, donesite nam prvi trofej u historiji fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine!

(Reprezentacija.ba)