Denis Huseinbašić (23) je nedavno produžio ugovor sa Kolnom, a za njemački Kicker je govorio o narednoj sezoni, prijateljskoj utakmici protiv bivšeg kluba, ali i reprezentaciji BiH.

Koln će u subotu odigrati prijateljsku utakmicu protiv četveroligaša Kickers Offenbacha, kluba za koji je Denis nastupao od 2018. do 2022. godine.

Offenbach ima velike ambicije. Oni zaslužuju više kada se uzmu obzir tradicija i navijači. Mislim da bi mogli biti uspješni ove sezone”, kaže Denis i dodaje da prati utakmice svog nekadašnjeg tima:

“Ne zaboravljam odakle sam. Definitivno držim im palčeve i nadam se da će se plasirati u viši rang.”

Naš reprezentativac je otkrio i zbog čega je produžio ugovor sa Kolnom.

“Ovdje sam postao profesionalac i mnogo dugujem Kolnu. Klub me doveo iz regionalne lige, dao mi šansu i želim da im se odužim. Zato je jedina opcija bila da ostanem ovdje i produžim ugovor. Nije mi bitno na kojoj ću poziciji igrati, da li na ‘šestici’, ‘osmici’ ili ‘desetki’. Najbitnije je da igram. Prošle sezone sam igrao defanzivnije, ali mi odgovara i kada igram ofanzivnije“, govori Denis za Kicker.

Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Denis je prokomentarisao i debitantski nastup za A selekciju BiH u prijateljskoj utakmici protiv Engleske.

“Bio je to prelijep osjećaj. Ne zaboravljaš tako brzo svoj prvi reprezentativni nastup. Ponosan sam što mogu da igram za svoju državu.”

Ekipa Kolna je ispala iz Bundeslige u 2. Bundesligu, a u prvom kolu u novoj sezoni će igrati protiv HSV-a koji sa klupe predvodi bivši trener Kolna Steffen Baumgart.

“Naravno da će to biti posebna utakmica. Steffen je naš bivši trener. Ipak, mi želimo da igramo što je moguće bolje protiv bilo koga. Želimo da pružimo maksimum na terenu.”

Huseinbašić se osvrnuo i na jačinu 2. Bundeslige.

“Svake godine kažu da je to najjača druga liga na svijetu. Ima mnogo dobrih klubova koji igraju u 2. Bundesligi i imaju ambicije da se plasiraju u viši rang. Svaka utakmica će biti jaka. Bit će veoma teško.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16