Odluka trenera Ajaxa da u drugi tim ekipe prebaci nekoliko igrača među kojima je i naš Benjamin Tahirović (21) obradovala je druge klubove.

Borna Sosa je prešao u Torino kao posuđen igrač, a drugi igrač iz ove skupine Silvano Vos navodno će uskoro u Milan prema tamošnjim medijima.

U ovoj grupi su još Owen Wijndal i naš Tahirović. I njihovi transferi se očekuju uskoro.

Tahirovića je Ajax platio Romi 7,5 miliona eura prošle sezone, a prve sezone odigrao je kao 20-godišnjak čak 37 mečeva za novi klub.

I to u vrijeme turbulencija gdje su mijenjani treneri i sportski direktori kao na traci.

U Romi očekuju puno od Tahirovićeve karijere pa su u transfer u Ajax uključili i član ugovora koji im garantuje procente od narednih transfera.

Upravo zbog dobrog traga koji je ostavio kod Romi i to kod Jose Mourinha, i sam Tahirović odlično kotira u Italiji.

“Raste interes za Benjamina Tahirovića, do kraja prelaznog roka je očekivano da promijeni klub” pisao je nedavno Fabrizio Romano.

Benjamin je osim kod Mourinha očigledno zaradio i poštovanje Sergeja Barbareza koji mu je u svoja prva dva meča dao maksimalnu minutažu, ali ga i nedavno pohvalio.

“Benjamin je igrač iza kojeg stojimo sto posto radi kvaliteta i ljudskosti. Njemu je 21 godina, šteta je držati ga po strani. Pogotovo što mi vidimo u njemu veliki talenat i veliki oslonac u reprezentaciji. Benjamina smatramo glavnim stubom u narendih desetak godina”. rekao je Barbarez prilikom objave spiska za Nizozemsku i Mađarsku.

(Reprezentacija.ba)