Denis Huseinbašić (23) dobro je krenuo u novoj sezoni u dresu Kolna sa četiri dobre partije koje je krunisao golom i asistencijom. Svojim kvalitetnim igrama zapao je za oko novinarima uglednog Kickera koji su mu posvetili jednu dužu analizu o njegovim kvalitetama, budućnosti i važnosti za ekipu.

Kicker je objavio analizu o Huseinbašiću sa naslovom: “Tajni dirigent: Kako je Huseinbašić postao nezamjenjiv u Kolnu.”.

Dalje u tekstu između ostalog navode: “Denis Huseinbašić je postao odlučujući faktor u igri Kolna.”

Navode kako se u današnjem fudbalu često pogriješi u procjeni velikih talenata, ali da je procjena Christiana Kellera sportskog direktora Kolna od prošle godine bila potpuno tačna.

“Veoma dobro razvijene vještine u gotovo svim elementima koji su vam potrebni za igranje u Bundesligi”, potvrdio je sportski direktor Kolna o svom veznjaku u januaru 2023. – i bio je u pravu, prenosi Kicker.

Uspon Huseinbašića tih i tajan

“Uspon 23-godišnjeg Bosanca odvija se bez buke, prilično tiho i tajno. Ove sezone kao i ranije od njegovog preseljenja u Koln.”

Kicker dalje opisuje ono što Huseinbašić igra u Kolnu.

Savršena uloga – desnonogi igrač se u više navrata spuštao u defanzivnu liniju tokom izgradnje igre, ali se u isto vrijeme uvijek pojavljivao naprijed. Huseinbašić je sada najvažniji razvojni igrač Kolna.

Huseinbašić je odavno postao tajni dirigent Kolna – i stoga je neosporan pod trenerom Gerhardom Struberom. Austrijski trener vjeruje bosanskohercegovačkom reprezentativcu.” piše Kicker.

“Uprkos njegovom skoro meteorskom usponu od četvrte lige do Bundeslige i igrača reprezentacije, ovaj razvoj je daleko od kraja.”, istakli su Nijemci.

Denis Huseinbašić se našao na spisku selektora Barbareza za septembarske duele sa Nizozemskom i Mađarskom.

Huseinbašić je kod Barbareza u prva dva meča ulazio sa klupe, ali je i u kraćem periodu pokazao da je igrač od kojeg uvijek možete očekivati pomak u igri, pa nema sumnje da ga očekuju velike uloge u reprezentaciji BiH.

Prije BiH igrao je za U21 reprezentaciju Njemačke u kojoj se pokazao odlično – u pet utakmica dao je dva gola.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16