Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev mogao bi karijeru nastaviti u Iranu, pišu tamošnji mediji.

Petev je bez kluba otkako je napustio Rumuniju, tačnije klupu Craiove, a mediji u Iranu javljaju kako bi se sada mogao okušati upravo u tamošnjem prvenstvu s obzirom na to da se za njegove usluge interesuje Esteghlal FC.

Ovaj klub je neuvjerljivo krenuo u novu sezonu sa samo jednom pobjedom nakon prva tri kola i već debelo zaostaje za neporaženim liderom na tablici.  Novinari koji prate Esteghlal pišu na društvenoj mreži X da je kontaktiran upravo Petev i da u klubu u njemu vide  zamjenu za Javada Nekounama koji je izgubio povjerenje, kako uprave, tako i navijača. 

Poslije posljednjeg poraza navijači Esteghlala su izviždali trenera. Osim Peteva, opcija je i Farhad Majidi koji je već vodio klub u nekoliko navrata – pišu mediji u Iranu.

Ukoliko dođe do dogovora, Peteva će u Esteghlalu dočekati igrač kojeg je pozivao za vrijeme ere u našem državnom timu, a radi se o Almedinu Ziljkiću koji je u Iran došao nakon što se razišao sa Sarajevom. 

(Reprezentacija.ba)