Direktor reprezentacija Bosne i Hercegovine Emir Spahić obratio se danas otvorenim pismom javnosti.

Spahić je podsjetio na to da se reprezentacija mora poštovati u pismu ponukanom posljednjim dešavanjima sa pojedinim igračima čiji su članovi porodice ili menadžeri u medijskom prostoru dodatno zapalili vatru oko njihovih statusa u reprezentaciji.

Ipak kao najvažnije čini se ono što je Spahić ostavio za kraj – a to je poziv da se ne priča ono što se nije vidjelo svojim očima i čulo svojim ušima. Odnosno da se ne trača, mahala, spinuje i samim tim manipulira saigračima i kvari raspoloženje u reprezentaciji.

Zbog istog uzroka i kod ranijih selektora iz reprezentacije su ispadali pojedini igrači, koji su možda po samoj igračkoj kvaliteti i mogli biti dio tima.

Eh kada bi se cijelo naše društvo odviklo te ružne navike.

“Poziv nije garancija mjesta u nacionalnom timu. Nastavak rada, discipline i posvećenosti, ali i poniznosti koji su igrača doveli do poziva istovremeno su osnovni elementi koje igrači moraju i dalje ispunjavati na svom putu do uvrštavanja u izabranih 11. S druge strane, manipulacije, spinovanja i nekolegijalnost su elementi koji isključuju igrača iz najbolje vrste jer su u apsolutnoj suprotnosti sa vrijednostima koje naša reprezentacija nastoji živjeti, kao uostalom i svaka nacionalna vrsta koja drži do sebe.” poručio je između ostalog Emir Spahić.

Cijelo pismo pročitajte na linku ispod.

(Reprezentacija.ba)