BivÅ¡i koÅ¡arkaÅ¡ki reprezentativac BiH i trener talijanskog Sassarija Nenad Marković (56) sveÄano je otvorio novi teren u Sarajevu.

Naime, simboliÄnom revijalnom koÅ¡arkaÅ¡kom utakmicom otvoreno je danas vanjsko igraliÅ¡te Osnovne Å¡kole „Isak Samokovlija”.

Upravo je Marković simboliÄno bacio “jump ball“ na radost svih uÄesnika dao znak Äime je zapoÄela i prva zvaniÄna utakmica na novoj sportskoj plohi.

Meni je stvarno drago da se ovakvo lijepo i ureÄ‘eno sportsko igraliÅ¡te nalazi skoro u srcu Sarajeva. Koristim priliku da pozovem svu djecu, da se ostave telefona, druÅ¡tvenih mreža i da uživaju dok joÅ¡ ima lijepog vremena u Sarajevu na ovim odliÄnim terenima,” poruÄio je Marković koji je u nedjelju sa svojim klubom osvojio 17. Memorijalni turnir “Mirza DelibaÅ¡ić.”

InaÄe, naÄelnik Općine Centar SrÄ‘an Mandić je zajedno sa Nenadom Markovićem, predstavnicima vijeća roditelja OÅ  „Isak Samokovlija“, uÄenicima, koÅ¡arkaÅ¡ima italijanskog Dinamo Sassarija, ozvaniÄio kraj rekonstrukcije i dao na koriÅ¡tenje Å¡kolsko igraliÅ¡te uÄenicima.

Igralište će koristiti i ostali mališani sa Marijin Dvora na kojem će moći provoditi svoje slobodno vrijeme.

(Reprezentacija.ba)