Potez napuštanja reprezentacije BiH Anela Ahmedhodžića prije utakmice protiv Nizozemske nije nikako naišao na dobrodošlicu saigrača u reprezentaciji.

Barem je to zaključak prema onom što se može upratiti na društvenim mrežama. A koje su generaciji naših mlađih igrača od veće važnosti nego možda starijima.

Naime, Amar Dedić, Armin Gigović i Denis Huseinbašić ne prate Ahmedhodžića na Instagramu.

Saznajemo kako je u svlačionici Anelov potez prihvaćen gotovo kao izdaja je svojim odlaskom otežao posao saigračima. Saigračima koji pokušavaju uraditi sve što je moguće da Bosni i Hercegovini vrate sjaj na fudbalskoj europskoj karti.

Podsjećamo Anel Ahmedhodžić je tokom priprema za Nizozemsku informisao stručni štab naše reprezentacije da zbog povrede napušta pripreme. Iako je naš ljekarski tim imao mišljenje da povreda nije takve prirode da iziskuje napuštanje reprezentacije.

U istoj ekipi, iako povrijeđen, uz tim je ostao Sead Kolašinac.

Ovaj slučaj kasnije je dobio dimenziju estradnog šund događaja, ali nažalost i linča Anela i njegove supruge putem društvenih mreža. Sve nakon što su lične i privatne stvari javno na internet počeli iznositi određeni članovi porodice Anela Ahmedhodžića, a mediji iste prenosili.

Ahmedhodžić je zatim odlučio da se povuče iz reprezentacije.

(Reprezentacija.ba)