Benjamin Tahirović (21) ima mnogobrojne ponude tvrde najveći svjetski novinari koji prate transfere.

Ajax je Tahirovića i grupu igrača koji su sklonjeni u U23 tim odlučio skloniti sa platne liste koliko je to moguće.

Grčka Gazzetta i drugi mediji pišu kako PAOK pokušava iskoristiti ovu priliku. Iste informacije potvrđuju i nizozemski portali.

Ako bi se sumirali svi napisi – PAOK Tahirovića želi kao pomoć u Europa Ligi gdje su nadomak grupne faze. PAOK je inače trenutno prvak Grčke, ali su u Ligi Šampiona u šok završnici ispali od Malmoa nakon što su prošli Borac.

Nasuprot sebi imaju klubove Serije A koji ga žele kao već poznato ime u Italiji nakon odličnog rejtinga koji je stekao u Romi. Ipak, Talijani su puno oprezniji sa uslovima koje nude igračima, a to je također šansa za PAOK.

Navodno Grci našeg reprezentativca osim Europa Ligom pokušavaju privući minutažom i velikom platom za grčke prilike.

Neki navijači Ajaxa još uvijek se nadaju kako će “sklonjeni” igrači opet u prvi tim Ajaxa. Za sada – Borna Sosa je posuđen Torinu, Silvano Vos navodno je blizu Milana, a u ovoj grupi su još Tahirović i Own Wijndal.

Tahirović je u debitantskoj sezoni odmah stekao status prvotimca Ajaxa, te unatoč velikim previranjima u klubu i promjenama trenera, odigrao skoro 40 utakmica.

Barbarez ga je pozvao za utakmice protiv Mađarske i Nizozemske naglašivši da ga vidi kao jednim od vođa reprezentacije za narednu deceniju.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16