Najvatreniji navijači Želje, popularni Manijaci, odlučili su promijeniti mjesto na tribini s kojeg će bodriti svoj tim u petak protiv Veleža.

“U petak nas očekuje još jedna teška bitka u borbi za opstanak. Shodno situaciji i potrebi da naša pjesma i podrška što više dopre do onih na terenu, ovaj put smo odlučili kop spustiti ispod tribine kao što smo to činili već dva puta kada smo se nalazili u situacijama koje su zahtjevale borbu i izgaranje na terenu”, napisali su Manijaci.

Željezničar je u borbi za opstanak dok se Velež nalazi u borbi za Europu. Pobjeda je imperativ za obje ekipe.

Meč se igra u petak s početkom od 20:00 sati.

Željo mijenja lokaciju za gostujuće navijače, u praksi će dobiti više mjesta za svoje fanove

FK Željezničar jučer je objavio informaciju o promjeni lokacije na stadionu za gostujuće navijače.

“FK Željezničar će u toku sedmice završiti radove na premještanju sektora za gostujuće navijače sa sjeveroistoka na sjeverozapad.

Svi gostujući navijači, izuzev gradskog derbija sa Sarajevom, bit će u budućem periodu smješteni na sjeverozapadu”, stoji u objavi FK Željezničar.

FK Željezničar je do sada zbog gostujućih navijača morao imati široke tampon zone na sjeveru i istoku, a s ovim premještanjem tampon zonu će morati imati samo na sjevernoj tribini.

To će u praksi značiti više mjesta za domaće navijače, ali i vizuelno na TV-u će stadion izgledati ljepše bez tampon zona.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16