Stopama Edina Džeke (38) čini se da je krenuo i njegov sin Dani (6). Edin je Danija upisao u Akademiju Barcelone u Istanbulu.

O Daniju Džeki je danas pisala i zvanična stranica Barcelone. Povezali su Danija sa Edinom te su uz naslov “Prestiž Barcinog modela” objavili:

“Talenat prepoznaje talenat, a dokaz za to je činjenica da je sadašnji napadač Fenerbahçea Edin Džeko odabrao Barcinu metodu za svog sina Danija da se razvije kao igrač na istanbulskoj Barça akademiji.

Bosanskohercegovački napadač je imao dugu i uspješnu karijeru igrajući u klubovima kao što su Manchester City, AS Roma i Inter Milan prije dolaska u Tursku. Sada sa sjedištem u glavnom gradu, odabrao je Barcinu metodu za svog šestogodišnjeg sina čiji je talenat toliki da trenutno nastupa za ekipu U10 uprkos svom malom rastu i mladosti. 

Dani Džeko je jasan primjer privlačnosti Barce širom svijeta. U prošlosti su Barça akademiju pohađala djeca igrača i bivših profesionalaca poput Pjanića, Benatija, Kamenija i Biglije, pokazujući prestiž i globalnu prepoznatljivost po kojoj su Barça akademije širom svijeta poznate”, navodi se u objavi Barcelone.

Edin prelazi u Al Hilal?

Edin je često objavljivao video snimke svojih “treninga” sa Danijem koji je sasvim sigurno naslijedio očev talenat, ali i oni najbitnije – uporan rad koji donosi rezultate.

Džeko je neizostavna tema u svijetu fudbala. Danas se o njemu piše da će napustiti Fenerbahce na kraju sezone i potpisati za Al Hilal za godišnju platu od 11 miliona eura.

Danas se navode i statistički podaci po kojima je deveti najbolji napadač u 21. stoljeću kada su u pitanju nastupi u reprezentacijama.

(Reprezentacija.ba)