BiH je u Zenici izgubila od Ukrajine sa 1:2 i ostala bez plasmana u finale baraža za EURO.

Kapiten Edin Džeko (38) je poslije utakmice govorio za BHRT 1.

“Tužno je što smo gol primili iz kontre. To je njihovo najbolje oružje. Momcima se ne može ništa zamjeriti. Svi su dali maksimum. Vidio sam u 50 ili 60 minuti da naši igrači imaju grčeve. Ipak, to nije opravdanje i to se ne bi smjelo dešavati. Momci su dali i više od maksimuma. Nažalost, to nije bilo dovoljno i mislim da smo zaslužili više“, rekao je Edin i dodao:

“Mislim da nam nisu šutirali na gol do neke 70. minute. Stvarno nemam riječi. Dali smo sve od sebe. Odigrali smo možda jednu od boljih utakmica. Ja nikada nisam zadovoljan, ali u zadnje dvije godine je ovo jedna od najboljih utakmica i to mislim taktički. Možda su nas i povrede poremetile.

Džeko ističe da je naš tim primio dva naivna gola.

“Dobro smo se uvezali od prve minute i svaki igrač je znao kada treba da izađe i dobro smo sve radili. Nažalost, primimo dva naivna gola. Ima tu dosta mladih igrača i sigurno da je neiskustvo učinilo svoje.

“Momci su pokazali da imaju kvalitet. Šteta za mlađe igrače. Neke sam vidio da plaču. Vidjeli su i oni da smo bili dobri i da smo zaslužili pobjedu. Ipak, pred ovim momcima je budućnost. Sigurno da to može biti još puno bolje ako ovako nastave igrati.”

Da li će Džeko predvoditi BiH u A Ligi Nacija?

“Ne znam. Vidjet ćemo. Sada u ovom trenutku ne bih da govorim ništa vruće glave. Svi smo nekako neočekivano tužni pogotovo nakon odličnih 80, 85 minuta. Vidjet ćemo kada prespavamo.”