U21 reprezentativci Bosne i Hercegovine doputovali su jučer u Mursku Sobotu gdje ih sutra očekuje utakmica kvalifikacija za EURO 2025 sa Slovenijom.

Utakmica se igra u petak od 18,00 sati na tadionu “Fazanerija” u Murskoj Soboti, a selektor našeg tima Igor Janković je govorio za zvaničnu stranicu FS BiH.

Vjerujem da nas čeka izuzetno zahtjevna utakmica, ali pozitivan rezultat bi nas zadržao u igri. Međutim, pred nama je izuzetno kvalitetan protivnik koji je već osvojio devet bodova kao i Francuska, što znači da neće biti lako. Posebno imajući u vidu sve što smo prošli u prethodnom periodu, sa mnogim promjenama u timu”, kazao je Janković i dodao:

Ipak, naši momci su izuzetno predani i profesionalni u ispunjavanju svojih obaveza. Željni su dokazivanja i očekujemo da ćemo postići dobar rezultat koji će nas i dalje držati u igri za plasman na veliko takmičenje. Sigurni smo da ćemo dati sve od sebe i obećavamo kvalitetnu igru. Nadam se da ćemo imati razloga za slavlje nakon utakmice.“

Naša reprezentacija nakon četiri kola ima tri poraza i jednu pobjedu.

Eventualni trijumf nad Slovenijom vratio bi Zmajeve u igru.

Selektor Janković za spomenuti meč računa na sljedeće igrače:

Muhamed Šahinović (RKS Rakow), Nikola Milićević (Stupčanica), Tarik Muharemović (Juventus), Nermin Mujkić (Sloboda), Savo Šušić (Borac), Mladen Cvjetinović (Ingolstadt), Filip Račić (GOŠK), Harun Hadžibeganović (Sloboda), Filip Ilić (Nuremberg), Nail Omerović (Osijek), Milorad Stajić (Radnički Niš), Matej Šakota (Slaven Belupo), Madžid Šošić (Radomlje), Eldar Mehmedović (Sarajevo), Harun Karić (Željezničar), Riad Šuta (GOŠK), David Vuković (Borac), Luka Božičković (Sloga Doboj), Vinko Rozić (Posušje), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija), Aleksej Golijanin (BFC Daugavpils), Franko Sabljić (Zrinjski).

(Reprezentacija.ba)