Zrinjski će u subotu od 16,00 sati u Mostaru dočekati Željezničar u okviru 23. kola PL BiH.

Tim povodom održana je press konferencija Zrinjskog, a trener Mostaraca Željko Petrović je najavio sutrašnji duel.

Trener Mostara je na samom početku kazao da mu nije jasno kako je Željo u zoni ispadanja.

Očekivanja su uvijek da idemo na pobjedu. To je reputacija ovog kluba. Igramo protiv jednog ozbiljnog protivnika. Nisam htio ulaziti u njihove kvalitete i ne želim, ali nije mi jasno kako je Željezničar u zoni ispadanja. To je odlična ekipa, ali mi igramo kući, imamo navijače, teren i sve. Pozvao bih navijače da dođu i da nas ‘guraju’.

Super su, svugdje su sa nama, ali treba nam još više njihove podrške. Malo se uvukao strah u ekipu jer smo morali pobijediti svaku utakmicu da bi imali šanse za prvo mjesto. Trebamo se boriti do kraja. Drugi smo i ušli smo u polufinale Kupa. Imamo malih problema sa povredama, ali sada ne bih o tome”, rekao je Petrović.

Željo i Zrinjski su prije prije mjesec dana odigrali na Grbavici 0:0. Petrović je odgovorio na pitanje da li će sutrašnja utakmica biti drugačija u odnosu na prethodnu na Grbavici.

Ogromna je razlika za Želju. Njima je stadion skoro stalno ispunjen i navijači im daju još veću motivaciju da igraju. Oni imaju stil takav kakav jeste i to navijači vole. Mislim da sutra ovdje dolaze sa drugom taktikom i drugim načinom igre. To je dobra ekipa sa trenerom koji ima iskustva. Mi moramo da budemo pravi. Još nismo ono što bi trebali da budemo.

Nismo navikli da budemo drugi. Pričamo svaki dan i invidiualno i grupno. Igrači mi samo kažu ‘šefe nastavi ovako kako radimo, isplatit će se’. Ja pokušavam da se pogledam u ogledalo i vidim da li sam ja za ovo kriv. Oni su zadovoljni sa svim i mislim da će se ovaj rad isplatiti. Igrači rade profesionalno i nemam zamjerki na njih.”

Petrović je najavio i da će sutra biti drastičnih promjena u sastavu Zrinjskog i još jednom pohvalio rad svojih igrača.

“Ovi su momci napravili dosta i drago mi je kako su ispraćeni poslije svake utakmice od navijača. Ako treba nekome da se zviždi, onda ponavljam da ja budem taj. Igrači ginu na terenu. Nekome možda izgleda da se ne bore. Svi igrači daju svoj maksimum na terenu”, kazao je trener Mostaraca i odgovorio na pitanje novinara da li će Željezničar sutra više ‘gristi’ na terenu jer se nalazi u zoni ispadanja.

Ja se ne slažem s tim da neko ne grize i da ne daje sve od sebe. Igrao sam i bio u mnogo zemalja tokom 20 godina i nisam to nigdje vidio. Vidjeli ste Želju protiv nas i Sarajeva na Grbavici. Ni protiv Zvijezde 09 nisam vidio da neko ne grize. Ipak, uđeš u kontraritam i dešavaju ti se takve stvari da gubiš. Željo ima puno bolju ekipu od mnogih koje su iznad njih. Mi igramo kući. Bit će to prava utakmica, a nama je najvažnije da izađemo sa zdravim igračima. Naravno, očekujem pobjedu.”

Meč u Mostaru sudit će Darko Gedžić iz Brčkog.

Susret direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16