Sarajevo i Borac u srijedu od 17,30 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igraju revanš duel četvrtfinala Kupa BiH.

Prvi duel u Banjoj Luci okončan je rezultatom 0:0, a Borac u odličnom raspoloženju dočekuje sutrašnji meč jer je prije dva dana ostvario veliku pobjedu u gostima protiv Zrinjskog u okviru PL BiH.

Trener Banjalučana Vinko Marinović najavio je utakmicu sa Sarajevom.

“Nakon utakmice sa Zrinjskim nismo imali puno vremena i najviše smo se fokusirali na oporavak igrača. Smatram da nema nekih velikih nepoznanica. Dobro znamo kako Sarajevo igra, a i oni su upoznati sa nama.

Mi smo u dobroj formi, u dobrom smo ritmu. Pokazali smo to i protiv Zrinjskog. U ekipi vlada odlično raspoloženje, puni smo sampouzdanja i želimo da ostvarimo svoj cilj“, poručio je Marinović.

Zanimljivo da je ekipa Borca nakon duela u Mostaru ostala u Međugorju gdje se priprema za revanš četvrtfinala Kupa BiH.

Prvotimac David Čavić najavljuje pohod na ‘duplu krunu’

“U Međugorju imamo sve uslove za oporavak i pripremu za narednu utakmicu. Dobro smo trenirali i odradili smo sve što je potrebno. Pobjedom nad Zrinjskim smo uvećali svoju bodovnu prednost i odradili smo veći dio posla što se tiče prvenstva, ali ga nismo još završili.

Ipak, sada su sve misli usmjerene ka Sarajevu. Želimo da ostvarimo povoljan rezultat i da nastavimo borbu za ‘duplu krunu‘, rekao je David Čavić.

Sutrašnju utakmicu sudit će Mateo Musa.

Direktan TV prijenos je na kanalu Arena Sport.