Novi bh. reprezentativac Denis Huseinbašić (22) je u subotu stigao do jubileja u dresu njemačkog Kolna.

Bh. veznjak je proveo svih 90 minuta na terenu u remiju Borussije M'Gladbach i Kolna (3:3), asistirao, a to mu je ujedno bio i 50. susret za Koln.

Koln je na društvenim mrežama javno čestitao novom Zmaju na jubileju.

Huseinbašić, koji je dobio poziv selektora Miloševića za baraž duel protiv Ukrajine, je na spomenutih 50 utakmica zabio pet pogodaka te dodao šest asistencija.

Ove sezone je ukupno nastupio na 21 susretu i četiri put asistirao.

Inače, Denis je visok je 184 cm, dešnjak, igra na poziciji zadnjeg veznog, a u junu 2022. godine je iz četveroligaša Kickers Offenbacha za 50.000 eura stigao u redove Kolna.

Nakon dvije godine košta gotovo sto puta više – 4,5 miliona eura.

“Denis je veoma talentovan fudbaler i ima veliki potencijal. On zna da mora puno da radi jer stiže iz četvrte lige u prvu. Naši treneri će mu pružiti sve što je potrebno da napravi iskorak.

Također, Denis će imati potrebno vrijeme za svoj razvoj”, kazao je izvršni direktor Kolna Christian Keller prilikom predstavljanja Denisa u junu 2022. godine.

Bajramović vidi sebe u njemu, Selimbegović ga želio u svom timu

Zlatan Bajramović je u novembru 2022. godine za Reprezentacija.ba portal govorio pohvalno o Huseinbašiću.

Nisu ga bez razloga Nijemci pozvali u U21 reprezentaciju. Da bi došao iz četvrtog ranga u Bundesligu i pritom igraš i evropske utakmice, moraš imati kvalitet, ali baš.

Podsjeća me malo i na mene. Igra jednostavno, razumije igru, dosta puta bude i u završnici. Dobar, dobar, nema šta“, rekao nam je tada Bajramović.

Riječi hvale o Denisu imao je i sadašnji trener Hanse Mersad Selimbegović.

Selimbegović je Reprezentacija.ba portal otkrio da je Denisa htio dovesti na posudbu u svoj tadašnji klub Regensburg te da se radi o ‘box to box’ igraču.

Da, trebao je doći kod nas, razgovaralo se sa ljudima iz Kolna o tome da ga posudimo. Vagalo se je li u redu da preskoči toliko stepenica, ipak je donedavno igrao u 4. ligi, ali snašao se hvala Bogu dragom.

Ogroman je to uspjeh. Radi se o ‘box to box’ igraču, opasnom po gol, sa vrlo dobrim predispozicijama. Radilica je. I Misimoviću sam ga preporučio prije nego što će se čuti za njega“, kazao je Selimbegović u novembru 2022. godine za naš portal.

“Denis voli Bosnu, otac Remzija mu je iz Fojnice, majka Taiba iz Banja Luke”

Prije više od godinu dana Mario Prskalo agent Denisa Huseinbašića (22) govorio je za Reprezentacija.ba.

Tada je prvi put bh. javnosti podijelio neke detalje o igraču koji će, ispostaviće se, godinu poslije i zvanično doći pod zastavu Bosne i Hercegovine.

Agent koji je inače rođeni Mostarac otkrio je tada da je Denisov otac Remzija iz Fojnice, a majka Taiba iz Banja Luke, te da je sam Denis bosanski patriota.

Ono još važnije otkrio je o kakvom se radniku rad, alii i kako su velike njegove ambicije.

“Zajedno radimo od 2019. godine kada je bio u U19 Offenbachu, a evo sada je u Kolnu, u Bundesligi. On tu neće stati sa napretkom, jer zna da jedino konstantan rad donosi rezultate i uspjeh. Ni njega ni mene ne zanima nešto od danas do sutra.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16