U novoj epizodi (Ne)uspjeh prvaka s Mirzom Džombom gost je bio Mehmed Baždarević, bivši selektor reprezentacije BiH.

Epizoda se emituje na Areni Sport tokom svakog dana, a u budućnosti će biti ubačeno na Youtube kanal.

Baždarević je govorio u svom debiju.

“Nije mi bilo svejedno, jer nisam mislio da trebam početi s klupe. Rekao bih da sam već tada naglasio sam da ću biti igrač koji ima karakter. U 20-30 minuta igre, koliko sam na kraju dobio, stvarno sam se pokazao, te sam sljedeću utakmicu igrao od početka. U utakmici koju smo igrali kod kuće dao sam strašan gol protiv Budućnosti sa 30 metara i nakon toga, potpuno zasluženo, dobio crveni karton.”

Nije moglo proći bez priče o čuvenom meču sa Videotonom.

“Ljudi me i dan danas pitaju za tu utakmicu i šta se desilo. Mislim da prije svega klub nije bio spreman da mi igramo finale protiv Real Madrida. Nogometno smo bili moćna ekipa, igrali smo tako lagano, ali mislim da sama organizacija nije bila na nivou, nismo imali finansije, u karantin smo išli reda radi.

Što se same utakmice tiče, ona će, vjerovatno svima nama, ostati jedan bol u duši što nismo igrali protiv Reala. Jer mi bismo pobijedili Real, bili smo bolji od njih. Već tada smo igrali nogomet koji se danas smatra atraktivnim”, kazao je Baždarević.

Meša je ispričao i kako smatra da su mu Željo i Ivica Osim napravili nepravdu.

“Lično, mislim da su mi klub i Ivica Osim nanijeli određenu nepravdu. Uz njegovu pomoć sam trebao završiti u jednom velikom klubu, a to sam mu i rekao. Nakon mog potpisivanja 1983. godine za Hajduk otvoreno su mi prijetili – da ne smijem napustiti grad, da ne smijem napustiti Želju, jer sam ja ponos grada.

Natjerali su me da ostanem i rekli da će mi dati fasadnu ciglu, da napravim kuću. Svaki put kad sam trebao otići meni su prijetili. Zvao je tadašnji gradonačelnik Sarajeva, gdin. Ante Sučić, pa onda generali… vršili su pritisak kroz medije, pisali po novinama… Stvarno je bilo dosta nerazumijevanja u klubu, bili su sebični i nisu mislili na mene.”