Za vikend je u 19. kolu Prve lige RS banjalučki Željezničar savladao Kozaru sa 2:0, a nakon meča je žestok komentar ostavio trener gostuju, Alen Medović.

Trener Kozare, Alen Medović, verbalno se sukobio sa domaćin trenerom i nekadašnjim reprezentativcem BiH, Branislavom Krunićem.

Glavni sudija je obojici dao po žuti karton. Medović je o tome govorio nakon meča.

“Ovo danas za mene nema nikakve ze sa nogometom, sportom, životom. To je jedno obično divljaštvo, otvorena psihijatrija. Sport bi promovisati neke životne vrijednosti, ovo što sam danas doživio je dno dna civilizacije”, kazao je Medović, a na pitanje na šta se njegov komentar odnosi kazao je:

“Na ponašanje trenera domaćina, terora, živčanosti, napetosti, provociranje igrača, i tako dalje.”

S druge strane, Krunić je nakon utakmice kazao da je pobjeda čista.

“U potpunosti sam zadovoljan igrom i ishodom. Jedna čvrsta utakmica, došao nam je kvalitetan protivnik sa odličnim igračima prema naprijed i nisu slučajno četvrti na tabeli. Odigrali smo pametno, protivnika smo sveli na jedan, eventualno dva udarca na gol.

Nisu nam stvorili neku opasnu situaciju. Čekali smo svoje šanse, imali u prvom poluvremenu da postignemo gol, nismo. Bili smo mirni, u drugom poluvremenu smo dali prvi, pa onda i drugi i samouvjereno priveli utakmicu kraju. Čista zaslužena pobjeda.”

Branislav Krunić je trener Željezničara od ljeta 2023. godine. Ranije je vodio Krupu, Borac i Leotar.

Za A reprezentaciju BiH sakupio je šest nastupa.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16