Intenzivan nedjeljni dan u FK Sarajevo. Prvo je klub u jutarnjim satima objavio raskid ugovora sa Almedinom Ziljkićem, dok su navijači prethodno objavili zvanično saopštenje. Dan je zaokružen izjavom sportskog direktora Senijada Ibričića.

Ibričić se ispred ekipe zahvalio navijačima na podšrci, te pozvao kako je rekao strastvene navijače da budu uz svoje igrače i u narednom meču u srijed u Kupu BiH protiv Borca. Naglasio je kako su svi prethodni nesporazumi riješeni.

“Ovim putem želimo kao ekipa iskreno da se zahvalimo našim odanim navijačima na njihovoj nepokolebljivoj podršci, bez obzira na rezultatske neuspjehe. Naše jedinstvo je neupitno jer smo riješili sve prethodne nesporazume”

“Pozivamo sve strastvene navijače da nas podrže i u nadolazećoj utakmici, stvarajući pozitivno i ohrabrujuće okruženje. To je ono što nam u ovom trenutku najviše treba. Idemo zajedno naprijed, ostavljajući iza sebe izazove prethodne sedmice.”

“Naš stručni štab ne traži krivca za rezultate, takva je priroda fudbala. S odlučnošću i predanošću, obećavamo da ćemo dati sve od sebe u narednom periodu” napisao je Ibričić.

Sarajevo u 2024. godini nema pobjedu u Premijer ligi BiH. Izgubili su od Širokog Brijega, Zvijezde i Željezničara, te remizirali sa Borcem i Igmanom.

Peti su na tabeli, a svoju šansu za spas sezone tražiće kroz osvajanje Kupa BiH gdje u srijedu dočekuju Borac.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16