Selektor U21 BiH Igor Janković (42) govorio je za Mondo o mladoj sekekciji BiH te prokomentarisao status Adisa Jašića (21).

Austrijski mediji su martu prošle godine pisali da je Jašić, koji igra za Wolfsberger, odlučio da nastupa za BiH, ali Janković kaže da on još uvijek nema naše papire.

Naš savez je uradio sve da on promijeni državljanstvo, a on ga nije promijenio. Špekuliše se da ga ne zovemo, a on nema naše papire. Savez je uradio sve što je do nas, godinu dana pokušavamo da ga ubijedimo da zaigra za BiH, ali za sada rezultata nema”, rekao je selektor za Mondo.

Janković ističe i da mu je teško raditi jer uigrava jedan tim u prijateljskim susretima, a onda neki drugi nastupa u kvalifikacijama.

“Pogledajte kako je raditi meni kao selektoru, koji jedan tim uigrava u prijateljskim utakmicama, a neki potpuni drugi nastupa u kvalifikacijama. O kakvim rezultatima da pričamo? Razvijamo igrače za druge reprezentacije, dva ključna igrača su promijenila dres, dok je Bašić otišao u A reprezentaciju. Igramo sa dvije-tri godine mlađom reprezentacijom i teško je praviti rezultat kad nam svako malo igrači odlaze.”

Spisak za Sloveniju

U21 BiH će 22. marta gostovati Sloveniji u duelu kvalifikacija za EURO.

Janković za taj susret računa na sljedeće igrače:

Muhamed Šahinović (RKS Rakow), Nikola Milićević (Stupčanica), Tarik Muharemović (Juventus), Nermin Mujkić (Sloboda), Savo Šušić (Borac), Mladen Cvjetinović (Ingolstadt), Filip Račić (GOŠK),

Harun Hadžibeganović (Sloboda), Filip Ilić (Nuremberg), Nail Omerović (Osijek), Milorad Stajić (Radnički Niš), Matej Šakota (Slaven Belupo), Madžid Šošić (Radomlje), Eldar Mehmedović (Sarajevo),

Harun Karić (Željezničar), David Vuković (Borac), Luka Božičković (Sloga Doboj), Vinko Rozić (Posušje), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija), Aleksej Golijanin (BFC Daugavpils), Franko Sabljić (Zrinjski).

(Reprezentacija.ba)