Zrinjski i Borac u nedjelju od 19,00 sati u Mostaru igraju derbi utakmicu 22. kola PL BiH.

Mostarci su trenutno drugi na tabeli sa 43 boda, lider Borac ima devet bodova više, a trener Zrinjskog Željko Petrović je na zvaničnoj press konferenciji govorio pred ovaj duel.

Sve je spremno za jedan spektakl. Igraju dvije najbolje ekipe u ovom trenutku. Teren je fenomenalan, publika će biti prisutna u velikom broju i očekujemo dobru utakmicu. Gledali smo Borac dosta puta. Znamo kako igraju, ali i oni znaju kako mi igramo.

Najvažniji je voljni momenat. Moramo od prve do zadnje minute dati od sebe te da intenzitetom, duelima i stvaranjem šansi zadovoljimo publiku. Ako gledamo bodovno, onda je Borac favorit. Ipak, smatram da smo mi favoriti jer igramo pred našom publikom“, rekao je Petrović i dodao:

“Nama je svaka utakmica imperativ. Mi smo Zrinjski i svaki meč moramo ići na pobjedu. Mi smo ozbiljan klub koji je napredovao puno. Naravno, tu su i drugi timovi koji ulažu. Ipak, mi smo uvijek favoriti kada igramo na svom terenu.”

Trener Mostaraca se osvrnuo i na kritike da njegova ekipa ne izgleda baš najbolje u nastavku sezone.

“Ja sam uoči utakmice protiv Želje rekao da ta ekipa nije ista kao u prvom dijelu sezone. Došlo je sedam-osam novih igrača, došao je novi trener, a na Grbavici nikome nije lako igrati. Vidjeli smo i poslije šta se dešavalo na Grbavici.

Što se tiče Sloge, slažem se da nismo odigrali onako kako smo trebali. Međutim, teren je bio stvarno katastrofalan i plus taktika protivnika ti ne dozvoljava da igraš onako kako bi ti želio. Ipak, složio bih se da smo morali puno bolje odigrati. Mi nakon svake utakmice odradimo analizu.

Petrović je istakao da svaki trener koji dođe u Zrinjski treba imati ambiciju da osvoji prvenstvo i Kup.

Trener sam velikog kluba, barem na ovim prostorima, koji treba uvijek biti prvak. Mislim da svaki trener koji ovdje dođe treba da se ponaša tako da misli da osvoji prvenstvo i Kup. Da li će se to desiti zavisi ponekad od jedne prečke, stative, penala ili da li je lopta centimetar ili dva unutra.

Ja radim najbolje kako mogu i umijem 24 sata dnevno, a vidjet ćemo na kraju rezultat. Pehari se ne dijele sada već za dva mjeseca. E onda ćemo da vidimo gdje smo i šta smo uradili.”

Utakmicu Zrinjski – Borac sudit će najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

Meč direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16