FK Sarajevo je javno zamolio svoje navijače da razmisle o uticaju svojih postupaka jer je tim sa Koševa u zadnjih 12 mjeseci kažnjen sa čak 163.000 KM.

Klub sa Koševa je spomenutu kaznu dobio od Fudbalskog saveza BiH, a naredni meč PL BiH protiv Igmana će igrati bez prisustva publike.

Tim povodom Bordo klub je putem zvanične Facebook stranice pozvao svoje navijače da navijaju uvijek s pošovanjem i dostojanstvom.

“Molimo vas, naše vjerne navijače, da razmislite o uticaju svojih postupaka. Budimo u solidarnosti, ne samo zbog ljubavi prema igri, već i zbog poštivanju njenih pravila i tradicije.

Navijajte glasno, skandirajte ponosno, ali uvijek s poštovanjem i dostojanstvom. Neka nas ne prepoznaju samo po našoj strasti, već i po našem sportskom duhu.

Prazne tribine služe kao snažan podsjetnik šta bi se moglo dogoditi ako ne poslušamo ovaj poziv. Ne želimo da se utakmice igraju u tišini, bez energije i strasti koju samo vi, naši navijači, možete pružiti”, poručuju iz FK Sarajevo.

Inače, Sarajevo je trenutno četvrto u PL BiH sa 33 osvojena boda.

Izabranici Simona Rožmana imaju četiri poraza u nizu u Premijer ligi BiH, a priliku za pobjedu imat će u subotu od 18,30 sati protiv Igmana.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16