Sarajevo će sutra na Koševu dočekati ekipu Igmana. Susret je najavio trener Sarajeva, Simon Rožman.

“Nećemo se vraćati na to što je već bilo. Riješili smo mnogo toga između sebe, imao sa energičnu ekipu na treningu. Očekujem defanzivnu ekipu Igmana, znaju igrati na rezultat. Što se nas tiče, Krdžalić ide na operaciju koljena, pregledi su to pokazali, Iliev ima kartone, a stanje Mehmedovića ćemo vidjeti danas. Jučer nije trenirao, pa vidjet ćemo.

Očekujem novu energiju, jedva čekam utakmicu i da vidimo šta možemo. Kvalitet nije upitan, odnos je prioritet i da nadam se da su glave na mjestu. Vjerujem u igrače, vjerujem u njihovo zajedinštvo”, rekao je Rožman i dodao:

“Sa Borcem smo igrali dobro. Neću reći da je samopouzdanje na vrhunskoj razini. Meni je najbitnije da skupimo glave, da ih izoliramo od svega sa strane, a jedan pozitivan rezultat sve može vratiti. Kakav sam ja vođa ako nisam optimističan? Nama sigurno nedostaje jedan pozitivan rezultat. Ako poznajete samu igru, kada imaš samopouzdanje, sve je drugačije.

Dobili smo dobru “šamarčinu” svi, kritikujte mene, sve je na meni, a igrače pustitite neka odigraju sve i iznesu sezonu”, istakao je Rožman.

Utakmica se igra sutra od 18:30 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase pred praznim tribinama.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16