Danas počinje redovna prodaja ulaznica za utakmicu baraža za EURO 2024 sa Ukrajinom (21. mart u Zenici).

Iako je Savez uveo novo pravilo o kupovini sa imenom i prezimenom, ulaznice su se čini se ipak ponovo našle na crnom tržištu.

Ulaznice smo ponovo našli u pretprodaji po višim cijenama.

Na oglasniku OLX postoji nekoliko oglasa sa prodajom ulaznica za meč BiH – Ukrajina.

“Prodajem karte za utakmicu BiH – Ukrajina 21.3.2024. Cijena karte za ZAPAD 100 KM. Cijena karte za ISTOK 90 KM. Karte su na vase ime i siguran ulazak na stadion. Moze lično preuzimanje u Zenici, a sšaljem i poštom”, stoji u jednom oglasu.

Vidljivi su i brojevi telefona prodavača.

Ostaje upitno kako će bilo ko iskoristiti ove ulaznice, jer će prvi put glasiti na ime i prezime kupca te će ulazak na stadion biti moguć isključivo uz ulaznicu i lični dokument, kojim se potvrđuje ime i prezime koje stoji na ulaznici.

Moguće da se kupci “iz druge ruke” nadaju mogućoj neposvećenosti poslu zaštitara na ulazu.

Pretprodaja ulaznica za utakmicu sa Ukrajinom završena je u utorak, a redovna prodaja počinje danas u 12,00 sati. Kupovina karata može izvršiti putem platforme event.ba te da je registracija obavezna.

Cijene ulaznica su sljedeće: tribina Zapad – 40,00 KM, tribina Istok – 30,00 KM, a za tribine Sjever i Jug po 20,00 KM.

Savez je još saopštio da će kontrole na ulazima i spoljnim perimetrima oko stadiona biti velike i iz Saveza ljubazno mole da se poštuju navedena pravila te da se lični dokument i ulaznica pripremi na vrijeme kako ne bi došlo do gužve na ulazima.

Selektor Milošević: Igrači osjećaju da duguju navijačima i javnosti, možemo na Euro!

“Prema viđenom do sada, ovo je najbolje što imamo. Da li možemo do Eura? Siguran sam da možemo. Ukrajina jeste kvalitetna individualno, ali to nije od presudnog značaja. Imati dobar kompaktan tim nama je najbitnije, onaj koji zna šta želi od prvog do zadnjeg minuta.

Ja sam ga uvijek imao. Rezultati jesu bili takvi, ali nisu bili bitni. Izbjegavao sam tražiti opravdanja, ali ovo je realnost da smo igrali bez sedam, osam igrača. Igrali smo i bez devet, deset onih koji su trebali igrati i to nije realno stanje. Te utakmice jesu bili negativan parametar rezultatski, ali donijele su nam dva, tri igrača na koja možemo računati.

Motivacija i želja igrača za ove utakmice je velika. Mi smo se samo tim mogli i baviti i razgovarati sa igračima. Gledali smo mnogo utakmica, ali većina naših momaka igraju u klubovima što je bitno, a većina igra dobro. Svi jedva čekaju da dođu. Ovo je situacija u kojoj nećemo imati problem motiva. Ja ću imati zadatak da stišavam atmosferu, momci jedva čekaju da dođu i osjećaju da duguju medijima, javnosti i navijačima zbog kvalifiikacija.

Dolaze sa velikom željom i motivom i to su parametri na kojima baziram optizmitam. On je realan i normalan, ali jedna utakmica kući protiv bilo koga kada date maksimum sve je moguće. Na osnovu toga baziram optimizam.”

Utakmica BiH – Ukrajina igra se 21. marta u Zenici.

U slučaju pobjede, Zmajevi će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Island – Izrael. Finale je na rasporedu 26. marta na Grbavici.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16