Ermedin Demirović (25) igra sezonu karijere i trenutno je jedan od najboljih igrača njemačke Bundeslige.

Zabio je 14 golova i dodao osam asistencija u dresu Augsburga, a španska Marca je posvetila tekst našem reprezentativcu u kojem piše da se probio u elitu Bundeslige te da ispred njega po učinku samo Harry Kane iz Bayerna (27 golova i pet asistencija)

Demirović je 2018. godine iz Leipziga prešao u španski Alaves, a igrao je i za Almeriju. Ugledna Marca se prisjetila izjave tadašnjeg trenera Alavesa Abelarda.

On ima 19 godina i ima jako dobre karakteristike kao što je završnica koje ne posjeduju svi napadači. Morate biti strpljivi s njim. Ne možete ga kriviti ni za što,” govorio je Abelardo.

Ermedin golove često slavi boksujući kod korner zastavice, a Marca navodi da mu je upravo nadimak “bokser”.

Ja sam radnik. Ekipa sada igra bolje, što je očito ključno. Promijenio sam svoju igru ​​u stil u kojem više uzimam loptu, nešto što vjerovatno nisam radio mnogo na početku protekle sezone jer nisam imao dovoljno samopouzdanja za to. Sada imam podršku svih”, kazao je Ermedin za zvaničnu stranicu Bundeslige.

Naš napadač je dobio pohvale i od bivšeg trenera Augsburga Enrica Maassena.

Tokom protekle godine mnogo puta sam istakao koliko Demirović doprinosi ekipi. Kako trenira, kakvu energiju unosi u tim, na treninzima i na terenu. On je kapiten s razlogom“, rekao je Maassen.

Marca u svom tekstu piše da su Demirovićeve brojke natjerale velike klubove u Njemačkoj da se zainteresuju za njegove usluge te da će Ermedin sa BiH boriti za plasman na EURO kroz baraž.

Također, Španci su se prisjetili i izjave Demirovića oko svog nadimka.

To ima veze sa putem koji me doveo do mjesta gdje sam sada. Od malih nogu sam imao potrebu da ‘boksujem’ kako bih izašao iz teških situacija. To isto pokušavam raditi na terenu. Tako je i došao i ovaj nadimak i tako je došlo do načina proslave golove”, poručio je bh. napadač.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16