U protekla tri dana odigrane su utakmice 21. kola Premijer lige BiH.

Ukupno je postignuto 12 golova, dakle u prosjeku po dva pogotka po meču. Zabilježena je posjeta od 15.750 gledalaca što je u prosjeku 2.625 po utakmici.

Tuzla City je golovima Nukića i Mehanovića savladala Zvijezdu 09 sa 2:0. Susret na Tušnju je pratilo 250 gledalaca.

Igman je u finišu ostvario bitnu pobjedu nad Širokim Brijegom. Jedini gol djelo je defanzivca Mašića koji je loptu skrenuo u svoju mrežu. U Konjicu je zabilježena posjeta od 1.000 gledalaca.

Zanimljiv meč odigrali su Sloga Meridian i Zrinjski. Gosti su poveli golom Bilbije, a domaći su poravnali u posljednjim sekundama preko Grabeža. U Modriči je bilo 800 navijača.

Posušje je iznenadilo Velež i slavilo sa 1:0. Junak domaćih bio je Pavković. Na Mokrom docu prisustvovalo je 4.000 gledalaca.

U derbiju kola Željezničar je bio bolji od Sarajeva sa 3:0. Dva gola postigao je Marin Galić, a jedan Amer Hiroš. Na Grbavici je bilo 8.500 navijača.

U posljednjem meču Borac je savladao GOŠK sa 3:0. Golove su postigli Vuković, Lukić i Terzić. U Banjaluci je bilo 1.200 navijača.

Borac je povećao svoju prednost i sada ima devet bodova više od Zrinjskog. Na listi strijelaca je Nemanja Bilbija sa 17 golova i dalje na prvom mjestu.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16