FK Sarajevo će biti bez podrške svojih navijača večeras na Grbavici protiv Željezničara na 151. sarajevskom gradskom derbiju.

Zbog incidenata na dan utakmice MUP Kantona Sarajevo zabranio je prisustuvo gostujućih navijača večeras na Grbavici.

Nakon odluke MUP, stigla je i reakcija FK Sarajevo.

“FK Sarajevo uputio je urgentan dopis MUP-u Kantona Sarajevo da razmotri odluku kojom će 1500 navijača ostati uskraćeno za prisustvovanje derbiju.

Bez navijača derbi gubi svoju čar. Želimo stati u njihovu odbranu! Upućujemo oštru kritiku za incident koji se dogodio jutros, ali to nije razlog da navijači koji su kupili svoje ulaznice ostanu bez mogućnosti prisustva, a bordo tim da bude uskraćen podrške najvjernijih bordo navijača.” naveli su iz kluba.

Prema informacijama Reprezentacija.ba portala policija ne razmišlja o promjeni svoje odluke.

Stadion rasprodan, utakmica donosi veliki ulog za klubove

FK Željezničar ranije je potvrdio kako su rasprodane sve ulaznice za današnji derbi.

FK Željezničar i FK Sarajevo do sada su igrali 150 puta, a Sarajevo bi eventualnom pobjedom moglo izbiti Željezničaru epitet boljeg gradskog rivala, jer bi izjendačili broj pobjeda.

Do danas, u 150 sarajevskih derbija Željezničar ima 46 pobjeda, Sarajevo 45, a 59 mečeva je završeno neriješeno. Željo je postigao 183 pogotka, a Sarajevo 182.

Kada je u pitanju tabela Željo u jako teškoj situaciji i nalazi se na pretposljednjem mjestu. Plavi su nakon 20 kola osvojili samo 22 boda i to je trenutno dovoljno za 11. poziciju. Sarajevo se nalazi na četvrtom mjestu sa 33 boda.

Oba tima su u veoma lošoj formi. Ekipa Željezničar je u zadnjih pet ligaških utakmica jednom remizirala te četiri puta izgubila. Sarajevo je u posljednjih pet mečeva jednom slavilo te doživjelo četiri poraza.

Utakmica počinje u 18,45 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16