Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić objavio je na svom Instagramu fotografiju tek izgrađenog fitness centra u Trening kampu Butmir.

Radovi u Butmiru su počeli krajem prošle 2023. godine, a igrači Sarajeva će sada imati mogućnost da obavljaju zatvorene treninge u idealnim uslovima.

“FK Sarajevo – novi performans centar. Ulaganje u razvoj igrača”, napisao je Mirvić uz objavu i fotografiju unutrašnjeg izgleda moderne teretane.

Ova objava je izazvala oduševljene navijača Bordo kluba, a zanimljivo da je objavu ‘lajkao’ i kapiten BiH Edin Džeko (37).

Foto: Screenshot

Idejni projekat rekonstrukcije stadiona Koševo

Inače, Sarajevo je prije nekoliko dana predstavilo idejni projekat rekonstrukcije stadiona Koševo.

Mirvić je tada poručio da je Sarajevo svjetla tačka u BiH i sistemski postaje ono što je zamislio na početku

“Ovo je velika stvar. Ostavit ćemo naslijeđe generacijama iza nas i ovo je prvi zajednički korak u tome. Ja vjerujem da Sarajevo kao klub i kao brand nema limitacija.

Historija je pisala svoje uspjehe i na to smo ponosni ali sigurno da u budućnosti možemo i hoćemo mnogo bolje. Svijetla smo tačka u Bosni i Hercegovini i sistemski polako postajemo baš ono što sam zamislio na početku.

Dok većina ljudi odlazi iz Bosne i Hercegovine, mi vraćamo naše talente jer je baš Sarajevo najbolja mogućnost za razvoj njihove karijere u svijetu. Mi smo dobar i adekvatan partner i lider smo u poslovnim praksama u bh. ligi. U idealnom svijetu, veliki uspjesi su ispred nas. Ne iza nas. Zato gledamo samo prema naprijed.

Danas nam je najpotrebnije zajedništvo. Modernizacija našeg doma koji je javno dobro je važan korak u ispunjavanju naše strategije, pravi izlog grada Sarajeva u svijetu i zato nam je i potrebna podrška svih nivoa vlasti”, poručio je prvi čovjek FK Sarajevo.