Košarkaši BiH su sinoć u prepunom tuzlanskom Mejdanu poraženi od favorizirane Francuske sa 64:74.

Bio je to meÄ drugog kola grupe E kvalif. za Eurobasket, a naÅ¡ Džanan Musa (24) se oglasio na Instagramu i poruÄio da nikada nije bio ponosniji na ono Å¡to BiH ima.

“Prije svega da kažem da nikad nisam bio ponosniji na ono Å¡to BiH ima, ovakve momke, borce i prije svega moju braću! Posebna zahvala BH Fanaticosima Å¡to nas podržavaju kroz sve ove godine, hvala Tuzli, Mejdanu i Äitavoj BiH na neizmjernoj podrÅ¡ci! Ne stajemo na ovom, vidimo se u novembru”, napisao je Džanan na Instagramu.

Musa je sinoć postigao 15 poena, a reprezentativac Francuske Andrew Albicy je otkrio na koji naÄin su njegovi saigraÄi i on zaustavili naÅ¡eg sjajnog koÅ¡arkaÅ¡a.

“Znali smo da nas Äeka teÅ¡ka utakmica. Bosna i Hercegovina je ekipa netipiÄnog profila as pet visokih igraÄa od 2 metra. Bili smo spremni, dobro smo ih skautirali. Znali smo da moramo zaustaviti Džanana Musu, on je najbolji strijelac, onaj koji stvara puno toga pogotovo u odsustvu Johna Robersona i Jusufa Nurkića”, rekao je Albicy i dodao:

Htjeli smo mu zagorÄati život. Igram protiv njega u Å paniji, poznajem ga i znam da kada ga sprijeÄimo da postigne koÅ¡, on postaje frustriran. Morali smo ga maksimalno ograniÄiti. PromaÅ¡io je dosta slobodnih bacanja, a onda ide razgovarati s navijaÄima, sa sucima. To je upravo ono Å¡to smo htjeli.”

InaÄe, BiH nakon dva odigrana kola ima jednu pobjedu i jedan poraza.

Naša selekcija će naredne dvije utakmice igrati u novembru protiv Hrvatske.

Hrvatska će biti domaćin 21. novembra, dok će se drugi meÄ igrati tri dana kasnije u BiH.

Plasman na Eurobasket iz naše grupe izborit će dva najbolja tima. Kipar kao domaćin ima osiguran nastup na prvenstvu.

(Reprezentacija.ba)