Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket od selekcije Francuske u tuzlanskom Mejdanu sa 64:74. Proslavljeni bh. reprezentativac, a sada trener Nenad Marković u razgovoru za N1 dotakao se sinoćnje utakmice.

“Bila je dobra utakmica, prava takmiÄarska i dosta borbena. Pred punim Mejdanom. Francuska je težak protivnik i samim tim Å¡to smo ih pobijedili proÅ¡le godine bilo je teže jer su znali Å¡ta ih Äeka. Nismo imali u drugom poluvremenu naÅ¡e igre zbog njihove Ävrste igre na Musi.

Opet su momci dali sve od sebe, odigrali su Ävrsto, muÅ¡ki. Bilo je teÅ¡ko pobijediti, morali smo igrati jako dobro, ali nisam nezadovoljanâ€, rekao je Marković i dodao:

“Mislim da su Francuzi u drugom dijelu odigrali puno Ävršće, dominirali u skoku pogotovo u napadu. Tada su dali neke poene koji su im dali mirnoću. Tada ste mogli i promaÅ¡iti neke Å¡uteve jer ste sigurni da su tu Porier i Lessort na skoku. Bilo ih je teÅ¡ko Äuvati.

Å to se naÅ¡ tiÄe promaÅ¡ili smo veliki broj otvorenih Å¡uteva, tu vam je potrebna doza pozitivnog ludila da protivnik osjeti da pogaÄ‘ate Å¡uteve koji su van pameti. Imali smo ih mnogo, nismo pogodili. Zbog nedostatka centara, pogotovo Halilovića, nismo mogli spustitit loptu u reketu. Ipak, ponavljam, nisam nezadovoljan momci su dali sve od sebe, ali je Francuska težak timâ€, rekao je Marković.

Cijeli razgovor Markovića za N1 proÄitajte ovdje.