Kapiten reprezentacije BiH i Fenerbahcea, Edin Džeko (37), govorio je za SmartInfo.ba o svom Željezničaru, Ukrajini, kraju karijere.

Edin Džeko je govorio o situaciji u matičnom Željezničaru.

“Pratim Željezničara kada god to mogu i pogledao sam većinu utakmica. Čini mi se da je Željezničar sam sebe doveo u lošu situaciju, ali isto tako sam u nekoliko navrata vidio i da nisu bili miljenici sreće.

Klub kao što je Željezničar uvijek treba težiti ka tome da se o njemu priča u superlativima i žao mi je što smo došli u situaciju da pričamo o eventualnom ispadanju. Međutim, vjerujem da ljudi u klubu i igrači koji nose dres Želje, znaju šta znači biti dio tima sa Grbavice i da će učiniti sve da ovu krizu prevaziđu.”

Definitivno je jasno da se u Željezničaru mora nešto mijenjati. Ja sam igrač Fenerbahcea i trenutno sam maksimalno fokusiran na svoj klub i na reprezentaciju BiH, tako da se trenutno ne mogu posvetiti toj problematici, ali u klubu moraju pronaći održive načine samofinansiranja, bez da se stalno traži pomoć od navijača.”

Edin Džeko je potvrdio da postoje određeni problemi u reprezentaciji BiH.

”Evidentno je da postoje problemi, ali smatram da je najveći taj što nemamo kontinuitet, ni kada su u pitanju selektori, ni kada su u pitanju igrači.

Nijedan rezultat ne dolazi preko noći. To je proces u koji treba vjerovati, kojeg treba istrpjeti. Međutim, mi nemamo strpljenja, i želimo mnoge stvari preko noći, a ne ide to tako. Međutim, vjerujem da će se nešto promijeniti na bolje. Zapravo, nadam se tome”, kazao je Džeko

Kompletan intervju sa Džekom možete pročitati ovdje.

(Reprezentacija.ba)