S optimizmom i vjerom u trijumf, trener Dean Klafurić i Edo Vehabović najavili su meč 20. kola u kojem Velež u subotu od 16,00 sati dočekuje Borac, saopšteno je na zvaničnoj stranici Rođenih.

Klafurić je u uvodu apostrofirao poziciju Borca, koji meč dočekuje kao lider, kazavši i kako tim iz Banja Luke neosporno ima kvalitet, te da je pred Rođenima zahtijevan meč.

“Nadam se da ćemo navijačima priuštiti zadovoljstvo. Ovakve utakmice su dodatni motiv za igrače i sve nas, te se nadamo i radujemo fudbalskom spektaklu”, rekao je Klafurić.

Foto: FK Velež

Jesenas je imao priliku predvoditi tim na meču u Banjoj Luci u kojem su Rođeni poraženi sa 2:0.

“Svaka utakmica ima nešto svoje i sumnjam da će sutra biti onako kako je bilo u Banjoj Luci. Imali smo igrača manje 70 minuta, ali bez obzira na to, kao i na činjenicu da se timovi nisu značajno mijenjali, te da igramo istim stilom, sumnjam da će biti ista utakmica kao gore.

Ne ponavljaju se baš tako utakmice, u fudbalu je mnogo kombinacija i tehničih elemenata, što ga čini posebnim,” dodao je trener tima iz Mostara.

Najavio je i da će igrači biti maksimalno fokusirani na utakmicu i da ih tenzije ne mogu poremetiti.

“Svi oni su karakterni i uvijek u mislima samo na nogometnom terenu.”

Foto: FK Velež

Velika su i očekivanja Ede Vehabovića, koji ove sezone posebno dobro igra na velikim utakmicama.

“Dolazi nam lider prvenstva i tim koji ima kvalitet. Ovdje niko nije favorit, pa ni Borac, pa se nadam ostvarenju željenog rezultata”, izjavio je Vehabović.

Inače, Velež je trenutno treći na tabeli PL BiH sa 34 osvojena boda.

Borac je lider sa 48 osvojenih bodova.

Utakmicu između Veleža i Borca sudit će Luka Bilbija.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16