Košarkaši Kipra i BiH večeras od 18,00 sati igraju utakmicu prvog kola grupe E kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Selekcija Kipra je jedan od domaćina prvenstva i samim tim ima osiguran nastup na Eurobasketu.

Bosna i Hercegovina će se zajedno sa Francuskom i Hrvatskom boriti za jedno od prva dva mjesta u grupi koje garantuje plasman na prvenstvo.

BiH je apsolutni favorit večeras. Kladionica Meridian daje kvotu 1.03 na trijumf BiH. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Kipar je izgubio na posljednjih pet zvaničnih utakmica. Bili su to dueli druge runde kvalifkacija za Eurobasket, a Kiprani su po dva puta poraženi od Portugala i Rumunije te jednom od Bugarske.

BiH je na zadnjih pet duela ostvarila tri trijumfa i dva poraza. Bili su to mečevi pretkvalifikacija za Olimpijske igre. Zmajevi su pobijedili Portugal, Mađarsku i Izrael, a dva puta su izgubili od Poljske.

Selektor BiH Adis Bećiragić:

“Svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu, što je najvažnije. Zadovoljan sam odnosom na treninzima, maksimalno smo svi fokusirani na utakmicu koja je pred nama. Kipar nije nimalo bezazlen protivnik, šta god neko mislio.

Niži su i brži od nas, imaju opasne šutere, dok reket pokriva naturalizovani američki centar Willis, koji sada igra u Japanu, a nastupao je ranije za neke ozbiljne europske klubove. Ipak, naravno da se ne odričemo uloge favorita, učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu na startu kvalifikacija”, 

Bećiragić za duel sa Kiprom računa na sljedeće igrače:

Adin Vrabac, Džanan Musa, Amar Alibegović, Edin Atić, Amar Gegić, Ajdin Penava, Adnan Arslanagić, Kenan Kamenjaš, Markus Lončar, Aleksandar Lazić, Vojin Ilić i Ismet Sejfić.

Susret iz Nikozije direktno prenosi Sport Klub.

Večeras od 20,30 sati u drugom meču grupe E sastaju se Francuska i Hrvatska.

Dnevnu ponudu kladionice Meridian možete pogledati ovdje.