Prije tačno godinu dana Mario Prskalo agent Denisa Huseinbašića (22) govorio je za Reprezentacija.ba. Tada je prvi put bh. javnosti podijelio neke detalje o igraču koji će, ispostaviće se, godinu poslije i zvanično doći pod zastavu Bosne i Hercegovine.

Agent koji je inače rođeni Mostarac otkrio je tada da je Denisov otac Remzija iz Fojnice, a majka Taiba iz Banja Luke, te da je sam Denis bosanski patriota.

Ono još važnije otkrio je o kakvom se radniku radi kada je u pitanju ovaj 1,84m visoki veznjak vrijedan 4,5 miliona eura. Ali i kako su velike njegove ambicije.

“Zajedno radimo od 2019. godine kada je bio u U19 Offenbachu, a evo sada je u Kolnu, u Bundesligi. On tu neće stati sa napretkom, jer zna da jedino konstantan rad donosi rezultate i upsjeh. Ni njega ni mene ne zanima nešto od danas do sutra”

Od novembra 2022. godine odigrao je pet utakmica za U21 Njemačku, te pogodio dva puta.

Standardan u posljednje vrijeme u Kolnu

Huseinbašić je ove sezone odigrao ukupno 18 utakmica za Koln u Bundesligi i Kupu Njemačke te tri puta asistirao.

U prvom dijelu sezone je pretežno ulazio sa klupe, ali dolaskom novog trenera Tima Schultza igra redovno u startnoj postavi. Denis je na zadnjih sedam ligaških utakmica bio u startnih 11 Kolna.

Gotovo sve utakmice igra na poziciji zadnjeg veznog igrača. U mladoj reprezentaciji Njemačke igrao je nešto ofanzivnije.

Njegova ekipa je trenutno na 16. mjestu u Bundesligi sa 16 bodova. Momčad Kolna naredni susret u okviru Bundeslige igra u subotu od 15,30 sati u gostima protiv Stuttgarta.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16