Bivši bh. reprezentativac Mirko Hrgović (44) pravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne povrede sugrađaninu Anti Poljaku, piše Slobodna Dalmacija.

Ova je presuda stigla godinu dana nakon one prvostepene splitskog Općinskog suda, a naravno da se Hrgović žalio tražeći da se žalba usvoji i njega oslobodi odgovornosti ili da se vrati na ponovno odlučivanje.

Tvrdio je da nije utvrđeno da je uopće on udario Poljaka, da nije dokazano da je intenzitet udarca bio snažan te da nije dokazana izravna namjera da žrtvi nanese tešku ozljedu.

Ipak, viši je sud odbio njegovu žalbu i potvrdio u cijelosti ono što je splitski Općinski sud utvrdio, a to je krivnja nekadašnjeg fudbalera koji je 2. augusta 2014. godine oko 19,00 sati u Sinju, pred ugostiteljskim objektom “Potkova”, udario Antu Poljaka u glavu oštricom razbijene staklene čaše toliko snažno da mu je nanio reznu ranu na lijevoj strani lica dužine od šest do 10 centimetara, a samo pukom srećom nije došlo do težih posljedica.

“Krivljevnik je kritičnog dana oštećenog u glavu oštricom razbijene staklene čaše, a koje ponašanje manifestira izravnu volju i htijenje da se napadnuta osoba teško tjelesno povrijedi. Puknuta čaša u svakom slučaju predstavlja izuzetno opasno i pogibeljno sredstvo kojim se atakira prema vitalnom dijelu tijela (glava) uslijed čega je neprihvatljiv navod odbrane da okrivljeni nije htio teško tjelesno povrijediti.

Namjeru o teškom tjelesnom povrijeđivanju oštećenog potvrđuje i što sa fizičkim napadom na oštećenog nije prestao ni nakon što mu je zadao udarac u kojem je nastala povreda”,napisala je, uz ostalo u svojoj presudi koja je evo i pravomoćno potvrđena, splitska sudinica Mila Kragić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Inače, Hrgović je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio u Širokom Brijegu, moldavskom Sheriffu, kineskom Beijingu te Šibeniku.

Kao igrač je nastupao za Junak iz Sinja, Mosor, Solin, Posušje, Hajduk, Wolfsburg, Gamba Osaku, Široki Brijeg, JEF United, Dinamo, Greuther Furth, Kavalu, Split i Zadar.

Za A selekciju BiH odigrao je 29 utakmica te zabio tri gola.

(Reprezentacija.ba)