Nekadašnji trener Sarajeva, Robert Jarni (55), dobio je otkaz na klupi U17 reprezentacije Hrvatske, a sve zbog izjave u kojoj je rekao da neće navijati za Dinamo protiv Betisa.

Zagrebački Dinamo večeras gostuje Betisu u okviru 1/16 finala Konferencijske Lige, a mnogo prašine diglo se oko izjave Roberta Jarnija.

Naime, Jarni je za španske medije kazao kako će navijati za Betis u kojem je igrao u jednom dijelu karijere, a bitno je napomenuti da je karijeru počeo u Hajduku.

Trener Dinama, Sergej Jakirović, rekao je kako poštuje odluku Jarnija da navija za Betis, ali da on uvijek navija za sve hrvatske klubove u Europi.

Kapiten Dinama, Bruno Petković, bio je jako oštar, kazao je Špancima da napišu da je Jarni klaun zbog takvog razmišljanja.

U hrvatskim medijima Jarni je doživio mnoge kritike, a jutros je Izvršni odbor HNS-a donio odluku o razrješenju dužnosti sa pozicije selektora U17 selekcije Hrvatske.

Jarni je bio selektor kadeta Hrvatske ljeta 2022. do danas. Još je u karijeri vodio Hajduk, Istra, Pecsi, Puskas i juniore Hrvatske.

Trener Sarajeva bio je od decembra 2013. do aprila 2014. godine.

U igračkoj karijeri je igrao za Betis, Hajduk, Torino, Juventus, Bari, Real Madrid, LAS Palmas i Panathainaikos.

Za Hrvatsku je odigrao 81 utakmicu.

(Reprezentacija.ba)