Na jučerašnjoj sjednici Komiteta za hitnost FS BiH donesena je odluka o cijenama ulaznica za utakmice baraža za UEFA EURO 2024, saopšteno je na zvaničnoj stranici Saveza.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će se u polufinalu sastati sa Ukrajinom na stadionu Bilino Polje u Zenici 21. 03. 2024. godine.

Cijene ulaznica za ovu utakmicu su sljedeće: tribina ZAPAD – 40,00 KM, tribina ISTOK – 30,00 KM, tribine SJEVER i JUG po 20,00 KM.

U slučaju plasmana u naredno kolo, BiH će finalni meč baraža odigrati na stadiona Grbavica u Sarajevu 26. 03. 2024.

Cijene karata za taj meč su: tribina ISTOK – 40,00 KM, tribina SJEVER – 30,00 KM i tribina JUG – 20,00 KM.

U prodaju će biti pušteno po 11.000 ulaznica za obje utakmice.

Informacije o načinu i terminima prodaje karti biće objavljene naknadno.

Inače, selektor Savo Milošević je nedavno za Reprezentacija.ba portal govorio o meču sa Ukrajinom.

“Bez dileme su među najboljih 10 ili 12 selekcija u Europi, to je činjenica, a ne opravdanje. Isto tako, to apsolutno ne treba da znači ništa jer igramo jednu utakmicu, i to kući, tako da je sve moguće. Način na koji igraju smo već analizirali, jasno nam je sve, taj taktički dio će biti predstavljen jasno i momcima.

Važno će biti da taj taktički i psihološki dio dovedemo do maksimuma i da, ponavljam, svi dođu zdravi. Nadam se najboljem”, kazao nam je Milošević i istakao da osjeća da igrači vjeruju u njegove ideje:

“Međusobno razumijevanja i vjera su ključne stvari. Da sam procijenio da igrači nemaju povjerenja u ovo što radim, otišao bih, vjerovatno. Šta vrijedi da im predstavim nešto, a oni ne vjeruju u to?

Od toga nema ništa. Jedna stvar je šta ja imam u glavi po pitanju taktike, sasvim druga ono kako se oni osjećaju i kako će to sprovesti u djelo. Sprovest će samo ako vjeruju. Osjećam da vjeruju i to je preduslov svih preduslova.

(Reprezentacija.ba)