Sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić (38) govorio je za Nogomaniju govorio je o timu sa Koševa, Premijer ligi BiH, ali i svom nekadašnjem klubu Hajduku.

Bivši reprezentativac ističe da je Sarajevo veliki klub i da nije previše razmišljao nakon što je stigao poziv od predsjednika Ismira Mirvića.

“Sarajevo je veliki klub, u bivšoj državi bio je među najvećima, zajedno sa Zvezdom, Partizanom, Dinamom i Hajdukom. Iskreno, nisam previše razmišljao. To je veliki izazov. Predsednik, koji i sam finansira klub, predstavio mi je projekat i tako sam se našao ovde”, rekao je Senijad i dodao:

“U BiH se sada ulaže mnogo u fudbal. Kvalitet raste, stadioni se pune. Mediji prate ligu, kao i javnost. Sarajevo je veliki klub. Na čitavom Balkanu, Sarajevo ima treći najveći broj posetilaca na utakmicama, iza Hajduka i Crvene zvezde. Naravno, očekivanja su velika”.

Ibričić je za Nogomaniju prokomentarisao i bivši klub Hajduk koji se bori za titulu u Hrvatskoj.

“Svim srcem sam posvećen projektu u Sarajevu, ali Hajduk… vrijeme je. Nadam se da će Hajduk i navijači doživjeti ono što zaslužuju. To će biti nevjerojatno, takvog uzbuđenja nema nigdje.

To je zaista ogroman klub sa golemim renomeom. Ipak, bit će teško, konkurencija je jaka. Držim palčeve.”

Inače, Ibričić je za Hajduk igrao od 2008. do 2011. godine.

Za tim iz Splita je odigrao 95 utakmica, postigao 40 golova te dodao 22 asistencije. Sa Hajdukom je osvojio Kup Hrvatske u sezoni 2009. / 2010.

Ibričić je za A selekciju BiH nastupio 43 puta i postigao četiri gola.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16