Muamer Vugdalić (47) nedavno je postao selektor U17 Slovenije, a debi na klupi mladih nada Slovenije imat će u Zenici protiv BiH.

Naime, na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza Slovenije objavljeno je da će U17 selekcije BiH i Slovenije 6. i 8. februara u Trening centru FS BiH u Zenici odigrati dva prijateljska meča.

Prvi meč (6. februar) igrat će se od 14,00 sati, a drugi (8. februar) od 11,00 sati.

Vugdalić za dvomeč protiv U17 BiH računa na sljedeće igrače:

Alin Kumer Čelik (Mura), Mark Apollonio (Koper), Arman Durmiši (Koper), Mark Kerin, (Dinamo Zagreb), Sven Šunta (Dinamo Zagreb), Noah Weißbach (Leipzi),

Anej Koroša (Modena), Denis Videnović (Ilirija), Benjamin Adrović (Slovan), Tais Šabotić (Bravo), Niko Osterc (Maribor), Nejc Antonič (Maribor), Žan Petrovič (Maribor), Nik Podlesnik (Maribor), Timothy Dassena Ček (Celje),

Žan Luka Žužek (Celje), Benjamin Matičič (Celje), Alban Veselaj (Celje), Flavio Junčaj (Domžale), Mateo Aćimović (Olimpija), Jan Jurgec (Roma) i David Pejičić (Udinese).

“Poznajem jako dobro ekipu, jer sam računao na ove igrače kada sam prvi put predvodio U15 selekciju. Igrači znaju moj način rada, a ja sam pratio njihov razvoj. Sigurno nećemo imati problema sa upoznavanjem i siguran sam da ćemo se od prvog treninga savršeno slagati.”, rekao je Vugdalić.

Selektor U17 BiH Admir Raščić uskoro bi trebao objaviti spisak našeg nacionalnog tima.

Zavidna igračka karijera

Inače, Vugdalić je prethodne tri godine sa mnogo uspjeha predvodio U15 Sloveniju, a zanimljivo da je u oktobru 2022. godine sa U15 Slovenijom dva puta slavio protiv U15 BiH.

Vugdalić je trener koji ima i zavidnu igračku karijeru. Igrao je za Sloveniju 28 puta, između ostalog i na Mundijalu 2002. godine u Japanu i Koreji.

Sa Mariborom je bio dva puta prvak Slovenije, te igrao i grupnu fazu Lige Šampiona.

U Ukrajini je sa Shakhtarom osvojio Kup. Igrao je još i na Kipru i u Grčkoj, te naravno i u Bosni i Hercegovini gdje je nosio dres FK Željezničar.

(Reprezentacija.ba)