Predsjednik FK Velež Senad Kevelj danas se sastao sa predstavnicima gradske vlasti Antalye i Sportskog saveza Antalye, gdje Rođeni borave na pripremama.

“Razmijenjeni su prigodni pokloni, te je razgovarano o budućoj saradnji Veleža i Antalyaspora, o čemu će se konkretnije razgovarati na sastancima narednih dana. Također, razgovarano je o saradnji dvaju gradova u njihovim punim kapacitetima, počevši od infrastrukturnih i univerzitetskih projekata pa sve do širenja aviosaobraćaja. Pritom, obavljeni su razgovori o mogućim saradnjama dva sportska saveza, kako bi se pobratimljeni odnosi Mostara i Antalye još i više osnažili i učvrstili.” navodi se u saopštenju.

Rođene je u Turskoj primio zamjenik generalnog sekretara Gradske uprave Antalyje, Mustafa Gurbuz.

“Dogovoreno je da se u budućnosti intenzivira komunikacija, te da se značajno unaprijedi saradnja na svim poljima, a koja bi svima bila višestruko korisna. Fudbalski klub Velež odavno kao svoju zimsku destinaciju za pripreme bira upravo Antalyju, gdje ima odlične uslove za rad i vrhunske uslove smještaja. Nakon sastanka, predsjednik Kevelj je iskoristio priliku i razgovarao s članovima stručnog štaba našeg Kluba.” naveli su iz Veleža.

Velež je treći u Premijer ligi BiH, a takmičenje nastavljaju na gostovanju neugodnoj Slogi Meridian Doboj.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16