Danas je u Zagrebu obavljena prva runda pregovora između predstavnika FK Sloboda Tuzla i proslavljenog hrvatskog reprezentativca Eduarde da Silve, saopšteno je na zvaničnoj stranici tuzlanskog kluba.

Razgovor je protekao u konstruktivnom dijalogu u kojem je gospodinu da Silvi predočena struktura kluba i njegovi kapaciteti, plan budućeg razvoja, kratkoročne i dugoročne ambicije kao i opterećenja u funkcionisanju kluba.

Izuzetno sam počastvovan radnim sastankom sa predstavnicima FK Sloboda. Dobio sam više nego dovoljno informacija o klubu i gradu Tuzla. Detaljno su mi prezentovani klupski planovi i vizija.

Zahvalan sam ljudima iz kluba jer su došli u službenu posjetu. Imao sam dosta neformalnih poziva u mnoge klubove, ali ovo je prva službena posjeta nekog kluba. Inicijalno smo dogovorili smjernice za naredni period, stavljam se na raspolaganje Slobodi.

Zbog privatnih obaveza moram da se vratim u Brazil ali moji saradnici nastavljaju komunikaciju sa predstavnicima Slobode. U sto kraćem periodu planiram posjetiti Slobodu i Tuzlu i formalizirati svoju ulogu u klubu”, kazao je Da Silva za zvaničnu stranicu FK Sloboda.

Da Silva je u bogatoj karijeri nastupao za zagrebački Dinamo, engleski Arsenal, ukrajinski Shakhtar, poljsku Legiju te brazilske timove Flamengo i Atletico Paranense.

Sa Shakhtarom je osvojio 11 trofeja, sa Dinamom sedam, a sa Legijom dva trofeja.

Za reprezentaciju Hrvatske je odigrao 62 utakmice i postigao 29 golova.

Inače, ekipa Slobode je prvoplasirana u Prvoj ligi FBiH sa 36 bodova te ima tri boda više od druge Stupčanice.

Primarni cilj Tuzlaka je povratak u Premijer ligu BiH, a izabranici Zlatana Nalića plasirali su se i u osminu finala Kupa BiH.

Sloboda će 12. februara na Tušnju u borbi za četvrtfinale igrati protiv Sarajeva.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16