Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo na svojoj zvaničnoj internetskoj stranici demantovalo je nedavno objavljene vijesti o smjeni rukovodstva.

“U cilju objektivnog informisanja članstva i javnosti, a vezano za nedavna pisanja određenih portala,  obavještavamo i podsjećamo sve da je jedini legalno izabrani UO i rukovodstvo Udruženja onaj na čelu sa predsjednikom Elmirom Pilavom. Također napominjemo da su u toku aktivnosti oko Redovne izborne skupštine Udruženja, kada će se birati rukovodstvo za naredne 4 godine.” poručili su na ufsiks.ba.

Mediji su nedavno dobili saopštenje koje je potvrđeno iz više izvora kako je smijenjen Elmir Pilav prvi čovjek ovog udruženja.

Na danas održanoj Vanrednoj sjednici Skupštine Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo smijenjen je predsjednik Elmir Pilav. Trinaest delegata prisustvalo je sjednici Udruženja, a dvanaest je glasalo za smjenu Elmira Pilava i svih članova Upravnog odbora.

Novi predsjednik je Adis Mulahasanović, bivši sudija Premijer lige BiH. Mulahasanović će naslijediti Pilava u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Kantona Sarajeva. Novi potpredsjednik Upravnog odbora je Haris Baković, a uz njega novi saziv čine: Irfan Peljto, Merima Čelik, Ensar Tičić, Semir Sarajkić i Deni Čatibović.

Seada Kulovića na poziciji predsjednika Skupštine, naslijedio je Benjamin Deljković. Emsel Krupalija bit će novi sekretar Udruženja umjesto Admira Šehovića. Elmir Pilav je trenutno član i drugi potpredsjednik Komiteta za sudije i suđenje u NS/FS BiH i smjena u Udruženju neće mijenjati njegov status u krovnoj kući bh. fudbala.” navedeno je.

Ovo tijelo u žiži je javnosti jer praktično predstavlja bazu iz koje se kasnije delegiraju sudije Premijer lige BiH i drugih viših takmičenja.

(Reprezentacija.ba)