Fenerbahce je razbio Konyu sa 7:1 u zaostalom duelu 16. kola turske Superlige, a blistao je sjajni Edin Džeko (37) sa tri gola.

Dijamant je u prvom poluvremenu zabio sva tri gola, a onda ga je trener Ismail Kartal zamijenio kako bi ga sačuvao za naredne utakmice.

Džeko je nakon meča govorio za turske medije.

“Sretni smo zbog pobjede. Ovakve utakmice su uvijek teške i potrebno ih je dobro otvoriti. Svaka ekipa protiv koje igramo se bori za bodove. Neke su u borbi za opstanak, neke za Europu. Zbog toga je svaka utakmica teška. Što se tiče hat-tricka, ne mogu se sjetiti iz prvog poluvremena, ali bilo je hat-trickova koje sam postizao u drugom poluvremenu”, rekao je Edin i dodao:

“Nisam došao u Fenerbahce da bi ostvario svoje individualne ciljeve. To mogu potvrditi ljudi koji me poznaju. Mogu postići gol ili asistirati, ali ovdje je najvažniji učinak ekipe. Svi imamo različite ciljeve, a moj cilje je da tim bude uspješan. S obzirom da igramo na više frontova, cilj je da budemo uspješni na svakom.”

Džeki je ovo bio drugi hat-trick od dolaska u Fenerbahce. Prethodno je tri gola postigao protiv Pendika.

Dijamant je ove sezone ukupno odigrao 24 susreta za Fener u svim takmičenjima. Zabio je 20 golova te sedam puta asistirao.

Sa 16 golova je prvi strijelac turske Superlige. Četiri gola je postigao u Konf. ligi.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16