Aktuelni lider PL BiH banjalučki Borac danas je započeo sa pripremama uoči nastavka sezone.

Iz Borca je saopšteno da je dres ovog kluba u nastavku sezone neće nositi Jose Ricardo Cortes, Ruslan Barsky, Milan Mijatović, Janez Pišek, Nemanja Mihajlović, Gianfranco Pena te Fedor Predragović.

Sa nekolicinom fudbalera potpisan je sporazumni raskid saradnje, pa Borčev dres u nastavku sezone neće nositi Hoze Rikardo Kortes, Roslan Barski, Milan Mijatović, Janez Pišek, Nemanja Mihajlović i Fedor Predragović.

Prije prvog treninga održana je i press konferencija, a prisutnim novinarima obratili su se trener Vinko Marinović, kapiten Srđan Grahovac, sprotski direktor Oliver Jandrić te predsjednik Skupštine Stojan Malbašić.

“Na nama je da tokom proljećnog dijela sezone koji neće biti nimalo lak, ponovimo dobre igre. Nemamo puno vremena za rad. Već za mjesec dana očekuje nas utakmica u Kupu BiH, a najvažnije je da pripreme obavimo na najbolji mogući način. Okosnica ekipe je ostala na okupu, a očekujem da dodatno podignemo nivo igre. Ovo je ekipa koja je puna karaktera i uvjeren sam da možemo da budemo još bolji.” kazao je Vinko Marinović.

Kapiten Grahovac zadovoljan rezultatima

“Iskreno, jedva sam čekao da se vratim u trenažni proces. Dobro smo se odmorili i mene, kao kapitena, raduje što je okosnica ekipe ostala na okupu. Zadovoljni smo rezultatima koje smo ostvarili, ali smo svjesni da smo tek na pola puta i mislim da možemo da pružamo još bolje igre i ostvarujemo što bolje rezultate. Nadam se da će nam Bog podariti najbolju godinu do sada i da će nas zdravlje služiti,” rekao je Srđan Grahovac.

Oliver Jandrić, sportski direktor FK Borac, uvjeren je da će ekipa izgledati još bolje u nastavku sezone.

“Važno da na pravi način uđemo u nastavak sezone u kojoj nas očekuju četiri, veoma teške, utakmica na samom startu. Smatram da ova ekipa, nakon zajedničkih priprema, može da izgleda još bolje nego što je izgledala jesenas. Vjerujem da ćemo napraviti dodatnu progresiju u kvalitetu igre i da ćemo se na kraju, svi zajedno, radovati”, istakao je Oliver Jandrić.

Predsjednik Skupštine očekuje puno izazova

“Naša ekipa je, u jesenjem dijelu sezone, pokazala da je sastavljena od pravih momaka koji zaslužuju da igraju u Borcu. Vidjela se velika borbenost i kvalitet u našim redovima. U proljećnom dijelu nas očekuje puno izazova, a na nama svima je da ih prebrodimo i da na kraju dođemo do željenog cilja i da osvojimo titulu,” rekao je Stojan Malbašić, predsjednik Skupštine FK Borac.

Inače, Borac će uvodni dio priprema obaviti u Banjoj Luci, a u planu je odigravanje i jedne prijateljske utakmice do odlaska u Antaliju koji je zakazan za 23. januar.

Borac će tokom boravka u Turskoj odigrati pet pripremnih duela.

Izabranici Vinka Marinovića će 25. janaura igrati protiv ruske Baltike, četiri dana kasnije protiv armenskog Pyunika, zatim će 2. februara protivnik Borcu biti austrijski Tirol, a 5. februara Banjalučani će odmjeriti snage sa Krumovgradom iz Bugarske.

Peti protivnik još uvijek nije poznat.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16