Slavko Petrović vraća se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Iskusni fudbalski trener ponovo dolazi na Tušanj, ali ovaj put neće preuzeti Slobodu nego Tuzla City s čijim čelnicima je u završnim pregovorima i, ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, već narednih dana bi trebao biti zvanično predstavljen.

Da nisu u pitanju samo špekulacije u kratkom razgovoru za Reprezentacija.ba portal potvrdio je i sam Petrović koji je bez angažmana od septembra 2022. kada je napustio kormilo Spartaka iz Subotice.

 Vidite, neću vas lagati, vođeni su razgovori s čelnicima Tuzla Cityja i nadam se da smo blizu dogovora. Mislim da će to biti okej. Poželio sam se posla, naravno. Imao sam u proteklom periodu operaciju kičme koja me je na nekoliko mjeseci udaljila od svih sportskih događaja, ali već sada, što se kaže, gorim od želje za poslom i da počnem pripreme. Nadam se da će to biti upravo s Tuzla Cityjem – kaže nam Petrović.

Ukoliko dođe do dogovora, Petrovića ne čeka nimalo lagan posao s obzirom da Tuzlake na proljeće čeka borba za opstanak u premijerligaškom društvu. Kao i Željezničar na čijoj klupi je sjedio od 2016. do 2017. godine.

– Poznajem ih veoma dobro, općenito kao i cijeli fudbal u Bosni i Hercegovini, a ima tu i nekoliko igrača s kojima sam već radio. Ne sumnjam da mogu ispuniti očekivanja. Što se tiče Željezničara, meni je nevjerovatno i šokantno da se jedan takav velikan nalazi u toj poziciji. U sličnoj situaciji sam ih preuzeo 2016. kada sam došao iz Radnika i na kraju su nam ukrali titulu, prisjetio se Petrović.

Uz Slobodu i Željezničar, Petrović je u našoj zemlji trenirao još Olimpik i Radnik s kojim je 2016. ostvario historijski uspjeh osvajanjem Kupa Bosne i Hercegovine i izlaskom u Evropu.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16