Rukometaši BiH su u ponedjeljak na Ilidži počeli pripreme uoči nastupa na EURO 2024, koje se igra u Njemačkoj, a naš reprezentativac Luka Perić (20) govorio je za zvaničnu stranicu RS BiH.

Naš tim okupio se u ponedjeljak na Ilidži, gdje će se pripremati do 3. januara, kada putuje na pripremni turnir u Švicarsku.

“Okupili smo se jučer i obavili smo već dva treninga. Danas u popodnednevnim satima čekamo još par reprezentativaca, koji dolaze nakon praznika. Vlada veoma dobra atmosfera, ekipa je željna i spremna da radi.

Imamo nekoliko sitnih povreda, ali to se dešava iz dana u dana. Nastup u Švicarskoj gledamo da vidimo kao najbolju moguću pripremu za EURO jer znamo kakvi nas protivnici tamo čekaju.

Dat ćemo sve od sebe da se dobro pripremimo za turnir u Švicarskoj, a potom i za EURO 2024. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i spremni, da ćemo se dobro uigrati i da ćemo biti u mogućnosti da damo svoj maksimum”, rekao je talentovani rukometaš slovenačkog Celjea.

Izabranici Irfana Smajlagića će se na Ilidži pripremati do 3. januara, a onda putuju u Švicarsku gdje će od 4. do 6. januara učestvovati na Yellow Cupu.

Zmajevi će na EURO 2024, koje se igra od 10. do 28. januara u Njemačkoj, igrati u grupi sa Švedskom, Nizozemskom te Gruzijom.

Svi susreti naše selekcije igrat će se u Mannheimu.