Rukometno EURO 2024 igrat će se od 10. do 28. januara u Njemačkoj, a BiH je smještena u grupu E zajedno sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

Našim rukometašima će ovo biti treći nastup na EURO, a izabranici Irfana Smajlagića će na prvenstvu u Njemačkoj sve utakmice igrati u SAP Areni u Mannheimu. Plasman u narednu rundu izborit će prve dvije selekcije iz grupe.

Raspored utakmica BiH na EURO 2024:

11. januar: BiH – Švedska (20,30 sati)

13. januar: BiH – Nizozemska (18,00 sati)

15. januar: BiH – Gruzija (18,00 sati)

Ulaznice za susrete BiH mogu se kupiti OVDJE. Ako je vjerovati stranici za prodaju ulaznica moguće je kupiti samo pakete od oko 250 eura za sve tri utakmice, ali i tako skupih ulaznica preostalo je jako malo.

Iako su ovo ulaznice skupe i za njemačke prilike, nema sumnje kako će sve tribine biti pune, kako gostujućim navijačima, tako i domaćim zaljubljenicima u rukomet kojih je u Njemačkoj jako puno.

Selektor Smajlagić za predstojeće EURO računa na sljedeće igrače:

Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mario Pavlak (Sloboda Tuzla), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska),

Dino Hamidović (Gračanica), Igor Mandić (Selestat; Francuska), Luka Knežević (Sloboda Tuzla), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Nedim Hadžić (Borac), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Amir Muhović (Borac),

Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedćehajić (Gračanica), Mirko Mišetić (Sloboda), Luka Perić (Celje; Slovenija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija), Vladan Đurđević (Borac).

Inače, rukometaši BiH će se okupiti 25. decembra u Sarajevu, a početkom januara putuju u Švicarsku gdje će uoči nastupa na EURO 2024 igrati na Yellov Cupu protiv Švicarske, Argentine i Rumunije.

(Reprezentacija.ba)